S týmito plackami sa späť do formy dostaneš oveľa ľahšie. Na spojení quinoy s mrkvou si navyše pochutná jedák mäsa aj vegetarián. Ku každým plackám neodlučiteľne patrí aj obľúbený dip a my sme tentoraz zvolili tzatziki.
Tak si poďme toto rýchle a jednoduché jedlo pripraviť!
1 porcia obsahuje
- 319 kcal
- 40 g sacharidov
- 12 g tukov
- 13 g bielkovín
Na 3 porcie
- 100 g quinoy
- 1 vajce
- 50 g špaldovej múky
- 100 g mrkvy
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 štipka soli
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- 1 čajová lyžička čierneho korenia
- 1 čajová lyžička oregana
- petržlenová vňať
- 1 biely jogurt
- 100 g uhorky
- 1 štipka soli
- kôpor
Postup
-
Quinou prepláchni a uvar do mäkka. Očistenú mrkvu nastrúhaj a zmiešaj v miske spoločne s uvarenou quinoou, vajcom, korením, petržlenovou vňaťou a podľa potreby primiešavaj múku. -
Rozpáľ panvicu a na oleji smaž placky z oboch strán. Potom poukladaj na papierový obrúsok, aby sa vsiakol prebytočný olej.
-
Na tzatziki nastrúhaj očistenú uhorku a zmiešaj s jogurtom, soľou a nasekaným kôprom.
-
Placky podávaj s mištičkou dipu.
Dobrú chuť!