Tento recept je niečo priamo stvorené pre milovníkov syrov a parmezánu!
Karbonátky sú navyše len z 3 ingrediencií a hodia sa aj do krabičky na cesty, na piknik, do práce alebo do školy. Tak poďme na ne! :)
1 porcia obsahuje
- 368 kcal
- 40 g sacharidov
- 16 g tukov
- 18 g bielkovín
Na 3 porcie
- 1 brokolica
- 3 lyžice parmezánu
- 1/2 čajové lyžičky himalájskej soli
- 3 lyžice ovsenej múky
- 80 g 30 % Eidamu
- avokádový olej
- 400 g nových zemiakov
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- 1 čajová lyžička himalájskej soli
- 1 čajová lyžička parmezánu
- avokádový olej
Postup
-
Brokolicu poriadne umyjeme a naporciujeme na jednotlivé stonky. -
Naporcovanú brokolicu uvaríme v čistej vode do mäkka. Uvarenú brokolicu precedíme a necháme vychladnúť. Potom ju roztlačíme alebo rozmixujeme a zmiešame s parmezánom, múkou, soľou a čiernym korením.
-
Blok syra si nakrájame na menšie kocky.
-
Z brokolicového cesta medzi dlaňami vytvoríme guľôčky. Do stredu každej z nich dáme 2‑3 kocky syra a zľahka ich stlačíme, aby nám vznikli placky. (Syr musí byť celý obalený v ceste, aby pri vyprážaní nevytiekol.)
-
Naplnené placky potom opečieme z oboch strán na panvici zľahka postriekanej avokádovým olejom.
-
Zemiaky poriadne umyjeme a zmiešame s korením, parmezánom a trochou oleja. Dáme ich piecť na 200 °C do chrumkava.
-
Placky podávame s opečenými zemiakmi. Tak dobrú chuť!