Študovali ste niekedy etiketu müsli či granoly, ktoré bežne zdobia pulty „zdravých“ výživ? Ak áno, tak iste viete, že od toho, aby sme ich naozaj mohli zaškatuľkovať ako zdravé, majú často veeeľmi ďaleko. Bráni v tom zloženie plné zbytočného rafinovaného cukru, stužených tukov a éčok.
Poďte sa s nami radšej pustiť do prípravy domácej granoly. Zaberie to len chvíľku a obsah ingrediencií máte pevne vo svojich rukách. Môžete ju napríklad obohatiť náložou bielkovín, ako sme to urobili my.
Obsahuje
- 299 kcal
- 28 g sacharidov
- 15 g tukov
- 13 g bielkovín
Ingrediencie
- 100 g ovsených vločiek
- 30 g kokosových chipsov
- 30 g mandlí
- 30 g arašidov
- 30 g tekvicových semienok
- 30 g Vilgain proteínu škoricová rolka
- 100 g čakankového sirupu
- 100 g sušených jabĺk
- 30 g goji
- 2 lyžice škorice
- 3 bielky
Postup
-
Rúru si predhrejeme na 170 °C.
-
Vo veľkej mise zmiešame všetky ingrediencie okrem bielkov.
-
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne ich vmiešame k ingredienciám z predchádzajúceho kroku.
-
Vzniknutú zmes presunieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme zhruba 30 minút dozlatista. V priebehu pečenia granolu premiešame, aby sa opekla zo všetkých strán.