Máte radi tvaroh? Čo tak vyskúšať tieto vysoké lievance? Môžete si ich pripraviť na dva spôsoby, tak ako máte práve na chuť. Zapečené alebo s polevou, obe verzie sú lahodné.
1 porcia obsahuje
- 331 kcal
- 35,6 g sacharidov
- 7,4 g tukov
- 29,5 g bielkovín
Na 2 porcie
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 40 g pohánkovej múky
- 15 g kokosovej múky
- 15 g datľového cukru
- 1 vajce
- štipka soli
- 60 g mrazených čučoriedek
- 10 g vanilkového pudingu
- 2 lyžice bieleho jogurtu
- 50 ml rastlinného mlieka
- Vilgain Sweet Nuts s príchuťou čokoláda, kokos, pekanové orechy
Postup
-
Ako prvé si vypracujeme suroviny na cesto. Vďaka hrudkovému tvarohu je cesto pevnejšie a dajú sa ľahko tvarovať vysoké lievance. -
V ruke si urobíme guľku a jemne ju roztlačíme. Boky zarovnáme. Lievance opečieme na panvici do zlatista z každej strany na troške oleja. Lievance uložíme do zapekacej misky.
-
Pripravíme si zálievku tak, že všetko rozmixujeme ponorným mixérom (môžete prisladiť) a vylejeme medzi lievance – nie na ne.
-
Dáme piecť na 180 °C 15‑20 minút. Môžeme posypať práškovým cukrom.
-
Na druhý spôsob:
Lievance môžete aj poukladať na tanier. Zmes na zálievku chvíľu uvaríme na platni, aby zhustla skoro ako puding, a polejeme ňou lievance. Môžete podávať a ozdobiť Sweet Nuts orechovým maslom.
Dobrú chuť!