Vláčny mrkvový chlebíček

Veronika Žmolilová
Veronika Žmolilová pred rokom
70 min. 60 minút pečenia
Uložiť recept
Vláčny mrkvový chlebíček

Pre zmenu skúste namiesto banánového chlebíčku upiecť tento mrkvový. Prekvapí Vás - je neuveriteľne vláčny, svieži a jednoducho skvelý. Spoločne s krémom tvorí dokonalú kombináciu, ktorú si môžete vychutnať ako sladkú bodku, ale pokojne aj na desiatu ku káve.

1 porcia obsahuje 1 kus chlebíčku

  • 103 kcal
  • 10,5 g sacharidů
  • 4,3 g tuků
  • 7,3 g bílkovin

Na 15 porcií

Chlebíček
  • 100 g celozrnnej špaldovej múky
  • 80 g ovsených vločiek
  • 50 g xylitolu
  • 50 g repkového oleja
  • 200 g mrkvy
  • 100 g jablčného pyré
  • 15 g proteínu v príchuti škoricovej rolky
  • 30 g vlašských orechov
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička perníkového korenia
  • 1/2 čajové lyžičky škorice
  • 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
  • špetka soli
Krém
  • 250 g odtučneného gréckeho jogurtu
  • 100 g ricotty
  • 15 g proteínu v príchuti škoricovej rolky
  • 10 g čakankového sirupu
  • vlašský orech
  • škorica

Postup

  1. Vláčny mrkvový chlebíček V jednej mise premiešame suché suroviny - múku, rozmixované ovsené vločky, kypriaci prášok, škoricu, proteín, nasekané vlašské orechy, perníkové korenie a soľ.

    Mrkvu nastrúhame najemno. Formu na chlebíček vyložíme papierom na pečenie a rúru predhrejeme na 180 stupňov.

  2. Vajcia spoločne so xylitolom vyšľaháme a následne prilejeme olej a jablkové pyré. K tejto zmesi po častiach pridáme suchú zmes a nastrúhanú mrkvu a vytvoríme jednotné polotekuté cesto, ktoré vylejeme do formy a pečieme cca 50–60 minút. Potom vyberieme z formy a necháme úplne vychladnúť Vláčny mrkvový chlebíček

  3. Na krém si zmiešame všetky ingrediencie dohromady a nanesieme na vychladnutý chlebíček a posypeme vlašskými orechmi, môžeme podávať alebo dáme ešte schladiť do chladničky a krém ešte trochu stuhne. Vláčny mrkvový chlebíček

  4. Dobrú chuť! Vláčny mrkvový chlebíčekVláčny mrkvový chlebíček

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
56 Páči sa mi Uložiť recept