Pre zmenu skúste namiesto banánového chlebíčku upiecť tento mrkvový. Prekvapí Vás - je neuveriteľne vláčny, svieži a jednoducho skvelý. Spoločne s krémom tvorí dokonalú kombináciu, ktorú si môžete vychutnať ako sladkú bodku, ale pokojne aj na desiatu ku káve.
1 porcia obsahuje
- 103 kcal
- 10,5 g sacharidov
- 4,3 g tukov
- 7,3 g bielkovín
Na 15 porcií
- 100 g celozrnnej špaldovej múky
- 80 g ovsených vločiek
- 50 g xylitolu
- 50 g repkového oleja
- 200 g mrkvy
- 100 g jablčného pyré
- 15 g Vilgain proteínu škoricová rolka
- 30 g vlašských orechov
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička perníkového korenia
- 1/2 čajové lyžičky škorice
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- štipka soli
- 250 g odtučneného gréckeho jogurtu
- 100 g ricotty
- 15 g Vilgain proteínu škoricová rolka
- 10 g čakankového sirupu
- vlašský orech
- škorica
Postup
-
V jednej mise premiešame suché suroviny - múku, rozmixované ovsené vločky, kypriaci prášok, škoricu, proteín, nasekané vlašské orechy, perníkové korenie a soľ.Mrkvu nastrúhame najemno. Formu na chlebíček vyložíme papierom na pečenie a rúru predhrejeme na 180 stupňov.
-
Vajcia spoločne so xylitolom vyšľaháme a následne prilejeme olej a jablkové pyré. K tejto zmesi po častiach pridáme suchú zmes a nastrúhanú mrkvu a vytvoríme jednotné polotekuté cesto, ktoré vylejeme do formy a pečieme cca 50–60 minút. Potom vyberieme z formy a necháme úplne vychladnúť
-
Na krém si zmiešame všetky ingrediencie dohromady a nanesieme na vychladnutý chlebíček a posypeme vlašskými orechmi, môžeme podávať alebo dáme ešte schladiť do chladničky a krém ešte trochu stuhne.
-
Dobrú chuť!