Čím viac orieškových masiel zješ, tým viac mrkvových tort v pohári môžeš mať. Jednoduchá rovnica. Mrkváč v pohári bodne ako desiata na cestu, do práce alebo kedykoľvek naň dostaneš chuť.
1 porcia obsahuje
- 280 kcal
- 15 g sacharidov
- 12 g tukov
- 28 g bielkovín
Na 1 porciu
- 2 mrkvy
- 30 g špaldovej múky
- 30 g vanilkového proteínu
- 1/2 balenie kypriaceho prášku
- 1 čajová lyžička škorice
- 1 čajová lyžička zázvoru
- 20 g Sladiča
- 1/2 citrónovej kôry
- 1/2 pomarančovej kôry
- 15 g ghee
- 1 vajce
- 60 ml mlieka
- 250 g tvarohu
- 250 g ricotty
- 30 g vanilkového proteínu
- 1 čajová lyžička škorice
- 1/2 citrónovej šťavy
- Sladič
Postup
-
Rúru predhrejeme na 170 °C.
-
Mrkvu nastrúhame nahrubo.
-
Najskôr si pripravíme korpus. V mise najskôr zmiešame suché suroviny – múku, proteínový prášok, kypriaci prášok, škoricu, zázvor, sladidlo, citrónovú a pomarančovú kôru.
Do suchej zmesi pridáme roztopené ghíčko, vajcia a mlieko.
Vytvoríme tekutejšie cesto, do ktorého nakoniec vmiešame nastrúhanú mrkvu.
Cesto prelejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme zhruba 20 minút. Potom necháme cesto vychladnúť.
-
Medzitým si pripravíme krém dôkladným vyšľahaním všetkých potrebných ingrediencií.
-
A teraz hor sa na vrstvenie!
Z vychladnutého korpusu odmrvujeme kúsky, ktorými pokryjeme dno pohárov. Korpus prekryjeme 1/2 krému. Potom nasleduje ďalšia vrstva korpusu a zvyšný krém. Nakoniec vrch mrkváčov posypeme obľúbenými orieškami a necháme na pár hodín vychladnúť v chladničke.
-
Dobrú chuť!