Mrkvová torta do pohára

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
40 min.
81 Páči sa mi Komentáre
1
Uložiť recept
Mrkvová torta do pohára

Čím viac orieškových masiel zješ, tým viac mrkvových tort v pohári môžeš mať. Jednoduchá rovnica. Mrkváč v pohári bodne ako desiata na cestu, do práce alebo kedykoľvek naň dostaneš chuť.

1 porcia obsahuje 1 pohár, cca 250 g

  • 280 kcal
  • 15 g sacharidů
  • 12 g tuků
  • 28 g bílkovin

Na 1 porciu

Na korpus:
Na krém:

Postup

  1. Mrkvová torta do pohára

    Rúru predhrejeme na 170 °C.

  2. Mrkvu nastrúhame nahrubo.

  3. Najskôr si pripravíme korpus. V mise najskôr zmiešame suché suroviny – múku, proteínový prášok, kypriaci prášok, škoricu, zázvor, sladidlo, citrónovú a pomarančovú kôru.

    Do suchej zmesi pridáme roztopené ghíčko, vajcia a mlieko.

    Mrkvová torta do pohára

    Vytvoríme tekutejšie cesto, do ktorého nakoniec vmiešame nastrúhanú mrkvu.

    Cesto prelejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme zhruba 20 minút. Potom necháme cesto vychladnúť.

  4. Medzitým si pripravíme krém dôkladným vyšľahaním všetkých potrebných ingrediencií.

  5. A teraz hor sa na vrstvenie!

    Z vychladnutého korpusu odmrvujeme kúsky, ktorými pokryjeme dno pohárov. Korpus prekryjeme 1/2 krému. Potom nasleduje ďalšia vrstva korpusu a zvyšný krém. Nakoniec vrch mrkváčov posypeme obľúbenými orieškami a necháme na pár hodín vychladnúť v chladničke.

  6. Dobrú chuť!

    Mrkvová torta do pohára

    Mrkvová torta do pohára

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
81 Páči sa mi Uložiť recept