Máš chuť na zdravý dezert alebo si chceš prichystať raňajky dopredu? Táto pečená ovsená kaša chutí napoly ako sušienka, napoly ako brownies. Ak sa nemôžeš rozhodnúť, čo chceš viac, toto je ideálny kompromis! ✨ Navyše je to úplne jednoduché a hotové za pár minút. Potom ťa už len čaká dokonale vláčna textúra rozplývajúca sa na jazyku, ktorá skvele naštartuje deň alebo ho zlepší pri káve po dlhom dni v práci. 💪🏻
1 porcia obsahuje
- 404 kcal
- 46 g sacharidov
- 13 g tukov
- 23 g bielkovín
Na 1 porciu
- 45 g Vilgain ovsených vločiek
- 100 g ovseného mlieka
- 1 čajová lyžička javorového sirupu
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 5 kvapiek vanilkového extraktu
- 1 štipka soli
- 1 lyžica kešu masla
- 10 g čokopecičiek
- 15 g čokoládového proteínu
- 1 čajová lyžička kakaa
- 1 lyžica ovseného mlieka
- 10 g čokopecičiek
- 1 čajová lyžička čokoládového prebiotic toppingu
Postup
-
Rúru predohrej na 185 °C.
-
Ingrediencie na základ (vločky, mlieko, sirup, prášok do pečiva, vanilkový extrakt, soľ) hoď do mixéra a rozmixuj dohladka.
-
Cesto rozdeľ na polovicu do dvoch malých misiek alebo hrnčekov. Do jednej časti pridaj maslo z kešu a čokopecičky a premiešaj, kým sa všetko nespojí.
Do druhej časti pridaj kakao alebo kakaový prášok, čokoládový proteínový prášok, mlieko a čokopecičky.
-
Misku, ktorá je vhodná na použitie do rúry, vymaž maslom alebo olejom. Obe cestá nalej do misky naraz z opačných strán (pozri na video) a peč 15‑20 minút.
👉🏻 15‑18 minút pre ľahko surový stred, 20 minút pre pevnú, tortovú konzistenciu.
-
Pred podávaním nechaj na 5 minút vychladnúť a dozdob prebio toppingom. Tak dobrú chuť!