Ovsená kaša predsa nemusí byť len nuda. Za studena, za tepla, so sušeným ovocím či semienkami. Vždy na iný spôsob s inou chuťou. Možností je veľa.
Čo tak si urobiť fermentovanú, s acidkom, sušenými čerešňami a čerešňovým džemom?
1 porcia obsahuje
- 500 kcal
- 62,3 g sacharidov
- 19,2 g tukov
- 17,8 g bielkovín
Na 3 porcie
Priprava:
- 80 g ovsených vločiek
- 400 g nízkotučného acidofilného mlieka
- 75 g medu
- 4 lyžice vody
- 30 g práškového arašidového masla
- 20 g chia semienok
- 50 g čerešní
- 1 čajová lyžička perníkového korenia
Na dokončenie:
- 100 g Vilgain Extra Jam čerešňa
- 50 g Vilgain Sweet Nuts s príchuťou vanilkový rožok
- crispies
Postup
-
Do misky si nasypeme vločky, pridáme chia semienka, práškové arašidové maslo, med, sušené čerešne, vodu, perníkové korenie (navoliť aj podľa chuti) a mlieko. Dobre to spolu všetko premiešame. -
Rozdelíme rovnomerne do misiek. Na kašu natrieme džem, na to orechové maslo, posypeme crispies a ozdobíme.
-
Pripravenú kašu môžeme za chvíľu konzumovať alebo ju necháme do druhého dňa v chladničke.
-
Dobrú chuť!