Extra čokoládový dezert je na Valentína ako stvorený. A pokiaľ Valentína neoslavuješ, priprav si ho len tak s láskou pre seba. ❤️ Nadýchané cesto s tekutou čokoládou uprostred, to je slasť. Ideálne v kombinácii s lyofilizovanými malinami.
1 porcia obsahuje
- 580 kcal
- 37 g sacharidov
- 35 g tukov
- 26 g bielkovín
Na 2 porcie
- 30 g ghee
- 60 g čokopecičiek
- 2 čajové lyžičky Vilgain Sweet Nuts s arašidmi a kakaom
- 1 vajce
- 150 ml mlieka
- 20 g kakaa
- 10 g kokosového cukru
- 30 g čokoládového proteínu
- 30 g ovsenej múky
- 1/2 čajové lyžičky mletej vanilky
- 1/2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- lyofilizované maliny
Postup
-
Ghee maslo spoločne s čokopecičkami rozpustíme v kastróliku.
-
Rozpustené maslo s čokoládou preložíme do misky. K tomu pridáme Sweet nuts maslo, vajcia, mlieko a premiešame.
-
K mokrej zmesi pridáme všetky ostatné suché suroviny a vymiešame cesto.
-
2 zapekacie mištičky vymastíme maslom alebo olejom a vysypeme kakaom.
-
Do mištičiek rovnomerne prelejeme cesto.
-
Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 12 minút. Cesto musí byť uprostred tekuté a na okrajoch upečené.
-
Po upečení nožom odlepíme po stranách cesto od formičky a preklopíme lava cake na tanier.
-
Lava cake ozdobíme lyofilizovanými malinami, lístkom mäty a ihneď podávame.
-
Dobrú chuť a krásny deň zamilovaných!