Valentínsky dezert – proteínový lava cake

Šárka Červinková
Šárka Červinková pred 5 mesiacmi
20 min.
Uložiť recept
Valentínsky dezert – proteínový lava cake

Extra čokoládový dezert je na Valentína ako stvorený. A pokiaľ Valentína neoslavuješ, priprav si ho len tak s láskou pre seba. ❤️ Nadýchané cesto s tekutou čokoládou uprostred, to je slasť. Ideálne v kombinácii s lyofilizovanými malinami.

1 porcia obsahuje

  • 580 kcal
  • 37 g sacharidů
  • 35 g tuků
  • 26 g bílkovin

Na 2 porcie

Na cesto
Na ozdobenie

Postup

  1. Valentínsky dezert – proteínový lava cake

    Ghee maslo spoločne s čokopecičkami rozpustíme v kastróliku.

  2. Rozpustené maslo s čokoládou preložíme do misky. K tomu pridáme Sweet nuts maslo, vajcia, mlieko a premiešame.

  3. K mokrej zmesi pridáme všetky ostatné suché suroviny a vymiešame cesto.

  4. 2 zapekacie mištičky vymastíme maslom alebo olejom a vysypeme kakaom.

  5. Do mištičiek rovnomerne prelejeme cesto.

  6. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 12 minút. Cesto musí byť uprostred tekuté a na okrajoch upečené.

  7. Po upečení nožom odlepíme po stranách cesto od formičky a preklopíme lava cake na tanier.

  8. Lava cake ozdobíme lyofilizovanými malinami, lístkom mäty a ihneď podávame.

  9. Dobrú chuť a krásny deň zamilovaných!

    Valentínsky dezert – proteínový lava cake

    Valentínsky dezert – proteínový lava cake

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
31 Páči sa mi Uložiť recept