Ako počas pár minút z tradičného českého jedla urobiť jedlo ako z luxusnej reštaurácie a ešte k tomu bezlepkové? Jednoducho! Vyskúšaj tieto vláčne knedle z tvarohového cesta, ktoré sa ti rozplynú na jazyku.
1 porcia obsahuje
- 389 kcal
- 59 g sacharidov
- 8 g tukov
- 24 g bielkovín
Na 3 porcie
- 150 g ryžovej krupičky
- 1 vajce
- 250 g mäkkého tvarohu
- 9 marhulí
- 50 g maku
- 10 g trstinového práškového cukru
- 200 g marhulí
- 1 lyžica Vilgain medu medovicového
Postup
-
Na cesto zmiešaj tvaroh v kocke, ryžovú alebo obyčajnú detskú krupicu a jedno vajce. Môžeš dať na chvíľu do chladničky, nech sa ti s ním lepšie pracuje. -
Potom cesto rozdeľ na 9 ks a vytvaruj okrúhle placky. Doprostred daj malú marhuľu bez kôstky. Cesto dôkladne spoj a vytvaruj knedličku.
Var vo vriacej vode asi 10 minút.
-
V miske si zmiešaj mletý mak s trstinovým práškovým cukrom a ešte teplé knedle v zmesi obaľ.
-
Knedle podávaj posadené na rozvare zo zvyšných marhúľ, ktorý môžeš osladiť lyžičkou medu.
Dobrú chuť!