Marhule na stromoch a pultoch obchodov začínajú postupne dozrievať, a to znamená čo? Napíname rúru, viažeme si zásteru a ide sa piecť bublanina!
1 porcia obsahuje 1 kus rezu
- 91 kcal
- 14 g sacharidov
- 2 g tukov
- 5 g bielkovín
Na 12 porcií
- 120 g ovsenej múky
- 1 vanilkový puding
- 30 g vanilkového proteínu
- 1/2 balenie kypriaceho prášku
- 30 g kešu masla
- 140 g bieleho jogurtu
- 1 vajce
- 120 ml vody
- 350 g marhulí
- práškové sladidlo
Postup
-
Najskôr spoločne zmiešame všetky sypké ingrediencie – ovsenú múku, pudingový prášok, proteínový prášok a kypriaci prášok. Pokiaľ je nám cesto málo sladké, pridáme sladidlo podľa chuti. -
Potom pridáme kešu maslo, biely jogurt, vodu a žĺtok z vajíčka.
-
Z bielka vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame k zvyšnej zmesi. Hotové cesto prelejeme do plechu s veľkosťou 30 cm x 25 cm vyloženého papierom na pečenie.
-
Marhule rozpolíme, vykôstkujeme a naukladáme na cesto.
-
Pečieme v rúre predhriatej na 170 °C približne 30 minút.
-
Vychladnutú bublaninu na oko „pocukrujeme“ trochou proteínového prášku a svoj výtvor môžeme smelo vydávať za tradičný český dezert. Verte, že ani po ochutnaní nebude mať nikto najmenšie podozrenie, že ide o zdravú stravu.
-
Po odfotení na Instagram pridáme k fotke hashtag #aktinrecepty a zbierame lajky.