Marhuľová bublanina s jogurtom

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
45 min.
21 Páči sa mi Komentáre
2
Uložiť recept
Marhuľová bublanina s jogurtom

Marhule na stromoch a pultoch obchodov začínajú postupne dozrievať, a to znamená čo? Napíname rúru, viažeme si zásteru a ide sa piecť bublanina!

1 porcia obsahuje 1 kus rezu

  • 91 kcal
  • 14 g sacharidov
  • 2 g tukov
  • 5 g bielkovín

Na 12 porcií

Postup

  1. Marhuľová bublanina s jogurtom Najskôr spoločne zmiešame všetky sypké ingrediencie – ovsenú múku, pudingový prášok, proteínový prášok a kypriaci prášok. Pokiaľ je nám cesto málo sladké, pridáme sladidlo podľa chuti.

  2. Potom pridáme kešu maslo, biely jogurt, vodu a žĺtok z vajíčka.

  3. Z bielka vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame k zvyšnej zmesi. Hotové cesto prelejeme do plechu s veľkosťou 30 cm x 25 cm vyloženého papierom na pečenie.

  4. Marhule rozpolíme, vykôstkujeme a naukladáme na cesto. Marhuľová bublanina s jogurtom

  5. Pečieme v rúre predhriatej na 170 °C približne 30 minút.

  6. Vychladnutú bublaninu na oko „pocukrujeme“ trochou proteínového prášku a svoj výtvor môžeme smelo vydávať za tradičný český dezert. Verte, že ani po ochutnaní nebude mať nikto najmenšie podozrenie, že ide o zdravú stravu.

  7. Po odfotení na Instagram pridáme k fotke hashtag #aktinrecepty a zbierame lajky. Marhuľová bublanina s jogurtomMarhuľová bublanina s jogurtomMarhuľová bublanina s jogurtom

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
21 Páči sa mi Uložiť recept