Jednoduchý dezert plný ovocia, na ktorom si pochutí úplne každý? Dokonca aj vegán? Áno, prosím!
Tento recept na crumble s jahodami a marhuľami vás pravdepodobne zachráni pri každej nečakanej návšteve. Nielen, že je do hodiny hotový, ale hlavne kadejakú tetušku svojou chuťou totálne odzbrojí. Tak poďme na to!
1 porcia obsahuje
- 178 kcal
- 17,9 g sacharidov
- 10,7 g tukov
- 3,5 g bielkovín
Na 10 porcií
- 115 g ovsených vločiek
- 70 g mandľovej múky
- 60 g kokosového oleja
- 40 g javorového sirupu
- 5 lyžíc mandľového mlieka
- 5 kvapiek vanilkového extraktu
- 3 lyžice kokosového cukru
- 200 g marhulí
- 100 g jahôd
- 15 g javorového sirupu
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
- 150 ml vody
Postup
-
V miske zmiešame vločky, múku, kokosový olej, sirup a mandľové mlieko. -
3/4 množstva vzniknutej hmoty natlačíme na dno zapekacej formy vyloženej papierom na pečenie.
-
Zvyšnú 1/4 zmiešame s kokosovým cukrom a necháme na posypanie ovocia.
-
Ovocie nakrájame na menšie kúsky a dáme ho na panvicu s trochou vody.
-
Necháme povariť a potom prilejeme za stáleho miešania kukuričný škrob rozmiešaný s lyžicou vody.
-
Nakoniec ovocie dochutíme sirupom a citrónovou šťavou.
-
Zmes rovnomerne rozprestrieme na cesto v zapekacej mise a nakoniec ho posypeme zvyškom cesta.
-
Crumble pečieme na 180 °C asi 40‑45 minút.
Tak dobrú chuť!