Sezóna sliviek je tu! A s nimi prichádza aj čas na obľúbené sladké knedle! Naše tvarohové knedličky zo špaldovej múky, ktoré sú nabité bielkovinami, si zamilujete. Vymysleli sme pre vás aj rôzne varianty posýpok – mak, orechy a sladká strúhanka. Vyskúšajte, ktoré vám budú chutiť najviac a nezabudnite nám dať vedieť v komentári alebo na Instagrame s označením @vilgainrecepty!
1 porcia obsahuje
- 137,6 kcal
- 16,3 g sacharidov
- 5,4 g tukov
- 5,3 g bielkovín
Na 12 porcií
- 250 g polotučného tvarohu
- 1 vajce
- 40 g Vilgain grass - fed ghee
- vanilkový extrakt
- 3 lyžice trstinového práškového cukru
- 100 g špaldovej múky
- 100 g špaldovej krupice
- 12 sliviek
- pekanové orechy
- mak
- strúhanka
Postup
-
Tvaroh zmiešame s rozpusteným maslom a pár kvapkami vanilkového extraktu.
-
K tejto zmesi pridáme špaldovú múku, krupicu, práškový trstinový cukor a rukou vytvoríme hladké, nelepivé cesto.
-
Z cesta uvaľkáme dlhý valček, ktorý rozkrájame na 12 rovnako veľkých kúskov.
-
Slivky vykôstkujeme.
-
Z každého kúsku cesta urobíme placku, do ktorej vložíme slivku a vytvarujeme knedličku.
-
Knedle varíme vo vriacej vode cca 5 minút (dokým nevyplávajú na hladinu).
-
A teraz posýpky!
1. Pekanové orechy zmixujeme na múku.
2. Mak pomelieme.
3. Strúhanku s trochou práškového cukru nasucho opražíme na panvici.
-
Knedle obalíme v posýpkach a podávame s kyslou smotanou, posypané cukrom a preliate maslom. Tak dobrú chuť!