Jahodové, marhuľové, čučoriedkové… Všetky sú super, ale už ste niekedy skúsili knedličky na štýl Ferrero Rocher? Stavíme sa, že nie. A rozhodne o veľa prichádzate, vláčne cesto totiž dokonale doplňuje roztečená čokoláda vo vnútri a chrumkavé lieskové oriešky, v ktorých sme knedličky obalili. A navyše jahoda navrchu!
Tak poďte trochu zaexperimentovať a ochutnať zase niečo nové.
1 porcia obsahuje
- 405 kcal
- 29 g sacharidov
- 20 g tukov
- 15 g bielkovín
Na 3 porcie
- 1 vajce
- 125 g nízkotučného tvarohu
- 80 g polohrubej múky
- 20 g kokosovej múky
- 1 čajová lyžička kakaa
- 1 štipka himalájskej soli
- maslo
- 1 hrnček lieskových orechov
- 3 jahody
- ghee
Postup
-
V mise zmiešaj vajíčko, tvaroh, múku, kakao, štipku soli a vytvor mierne lepkavé cesto. To nechaj v chladničke odležať aspoň 20 minút, aby viac stuhlo.
-
Počas toho si na panvici opraž hrsť lieskových orechov. Potom ich zbav šupky a nahrubo rozmixuj.
-
Cesto rozdeľ na 6 dielov a každý diel naplň kockou čokolády. Cesto potom dlaňami vytvaruj do guľôčok.
-
Knedličky var vo vriacej a osolenej vode asi 5 minút. Namoč ich do rozohriateho ghi masla a obaľ v mletých orechoch. Dozdob čerstvými jahodami, ktoré sa k horkej čokoláde dokonale hodia.
Dobrú chuť!