Ruky a ústa špinavé od čučoriedok a v hlave slastná vidina babičkiných kysnutých knedličiek. Podobný flashback do detstva zažijete aj s tými našimi. Sú navyše oveľa viac nutrične vyvážené a budú sa vám hodiť aj do diéty. A teraz už dosť rečí, rozmraziť čučoriedky a ide sa na to!
1 porcia obsahuje
- 520 kcal
- 88 g sacharidov
- 8 g tukov
- 24 g bielkovín
Na 3 porcie
- 100 g špaldovej múky
- 30 g vanilkového proteínu
- 200 ml mlieka
- 20 g droždia
- 1 žĺtok
- 100 g tapiokového škrobu
- vanilkové Flavour Drops
- 300 g čučoriedok
- vanilkové Flavour Drops
- 500 čučoriedok
- mäta
Postup
-
Do misy si dáme múku a v nej vytvoríme jamku. Do jamky dáme ½ množstva mlieka, rozdrobenej kvasnice a zaprášime ľahko múkou. Necháme na pokojnom a teplom mieste vzísť kvasnice (cca 15 minút). -
Potom pridáme zvyšok mlieka, žĺtok a premiešame. Necháme odpočívať na teplom mieste asi 30 minút.
-
Pridáme tapiokový škrob, Zero Drops a spracujeme cesto.
-
Vezmeme si kúsoček cesta a na pomúčenej doske z neho vytvarujeme koliesko. Navrch dáme ovocie a zabalíme do guličky.
-
Knedle varíme v hlbokom hrnci vo vode, kým nevyplávajú.
-
Na omáčku rozmixujeme čučoriedky spoločne s mätou. Podávame spolu s proteínovým pudingom.
-
Predtým, než túto dobrôtku skúsite, nezabudnite ju zdokumentovať a zverejniť na Instagrame s označením @aktinrecepty.