Kysnuté čučoriedkové knedle

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
45 min.
22 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Kysnuté čučoriedkové knedle

Ruky a ústa špinavé od čučoriedok a v hlave slastná vidina babičkiných kysnutých knedličiek. Podobný flashback do detstva zažijete aj s tými našimi. Sú navyše oveľa viac nutrične vyvážené a budú sa vám hodiť aj do diéty. A teraz už dosť rečí, rozmraziť čučoriedky a ide sa na to!

1 porcia obsahuje 4 knedle

  • 520 kcal
  • 88 g sacharidov
  • 8 g tukov
  • 24 g bielkovín

Na 3 porcie

Navrch:

Postup

  1. Kysnuté čučoriedkové knedle Do misy si dáme múku a v nej vytvoríme jamku. Do jamky dáme ½ množstva mlieka, rozdrobenej kvasnice a zaprášime ľahko múkou. Necháme na pokojnom a teplom mieste vzísť kvasnice (cca 15 minút).

  2. Potom pridáme zvyšok mlieka, žĺtok a premiešame. Necháme odpočívať na teplom mieste asi 30 minút.

  3. Pridáme tapiokový škrob, Zero Drops a spracujeme cesto.

  4. Vezmeme si kúsoček cesta a na pomúčenej doske z neho vytvarujeme koliesko. Navrch dáme ovocie a zabalíme do guličky. Kysnuté čučoriedkové knedle

  5. Knedle varíme v hlbokom hrnci vo vode, kým nevyplávajú.

  6. Na omáčku rozmixujeme čučoriedky spoločne s mätou. Podávame spolu s proteínovým pudingom. Kysnuté čučoriedkové knedle

  7. Predtým, než túto dobrôtku skúsite, nezabudnite ju zdokumentovať a zverejniť na Instagrame s hashtagom #aktinrecepty. Kysnuté čučoriedkové knedle

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
22 Páči sa mi Uložiť recept