V dnešnej dobe sa nátierky neskutočne podceňujú, pritom sú také jednoduché, zdravé a výživné pre naše telo. Hummus je obzvlášť veľkou pochúťkou, ktorá je dokonalá s nejakým chrumkavým chlebíkom. Vyskúšajte sami!
1 porcia obsahuje
- 278 kcal
- 18,9 g sacharidov
- 17,8 g tukov
- 8,7 g bielkovín
Na 4 porcie
Na hummus:
- 250 g cíceru
- 200 g tekvice
- 3 lyžice tahini
- 50 ml olivového oleja
- šťava z citróna
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- čierne korenie
- čili
- 1 balenie Vilgain proteínových plátkov
Navyše:
Postup
-
Pripravíme si cícer a tekvicu hokkaido. Cícer cez noc necháme vo vode, druhý deň vodu zlejeme a uvaríme do mäkka. Tekvicu nakrájame na kocky, pokvapkáme olivovým olejom a upečieme na 180 °C tiež do mäkka. -
Potom sa už len pustíme do prípravy hummusu. Všetky ingrediencie spoločne rozmixujeme. Pokiaľ to pôjde stuha, pridáme trochu vody.
-
Podávame na našich Vilgain protein crispbreads, posypané semienkami alebo opraženým cícerom.
Tak dobrú chuť!