Ako ste na tom so strukovinami? Viete, že by sme ich mali do svojho jedálnička zaraďovať aspoň dvakrát týždenne? Majú totiž vysoký podiel vlákniny, komplexných sacharidov a rastlinných bielkovín.
Dnes sme si vybrali cícer a ukuchtili z neho hummusový toast 4‑krát inak.
Tak poďme na to.
1 porcia obsahuje
- 337 kcal
- 24 g sacharidov
- 18 g tukov
- 13 g bielkovín
Na 2 porcie
- 240 g ready to eat cíceru
- 1 lyžica tahini
- 4 lyžice vody
- 2 lyžice olivového oleja
- 1/2 čajové lyžičky rímskej rasce
- 1 strúčik cesnaku
- 1/2 citróna
- himalájska soľ
- kampotské korenie
Postup
-
Cícer zlejeme do misky (cícerový nálev dáme bokom) a vložíme do mixéra. Pridáme nakrájaný cesnak, rascu, olej, tahini, cícerový nálev, soľ, korenie, šťavu z polovičky citróna a rozmixujeme. Pokiaľ je zmes hustá, prilejeme cícerový nálev. Dochutíme soľou, korením a citrónom.
-
Hotový hummus natrieme na celozrnný toast a dozdobujeme. My sme použili:
1. Čierne a biele sezamové semienka, chilli vločky
2. Vajcia, mletá paprika a chilli vločky
3. Kúsky vareného a pečeného cícera, pažítka
4. Paradajka a rukola
Dobrú chuť.