Pokiaľ ti chutia domáce nátierky z čerstvých surovín, tak túto si rozhodne zamiluješ!
1 porcia obsahuje
- 178 kcal
- 6 g sacharidov
- 13 g tukov
- 9 g bielkovín
Na 6 porcií
Na nátierku:
- 2 červené papriky
- 170 g parených syrov natural
- 30 g kešu orechov
- 30 g olivového oleja
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
- 1 čajová lyžička himalájskej soli
- štipka koriandra
- voda
Na servírovanie:
Postup
-
-
Papriky umy, vydlab vnútro a vlož do rúry. Peč asi 50 minút na 200 °C, kým nebudú mäkké.
-
Medzitým si nakrájaj syr na plátky. Kešu môžeš nasekať na kúsky. Po upečení paprík všetko nahádž do mixéra (papriky, syr, kešu, olivový olej, sušený cesnak, soľ a čerstvý koriander). Všetko dôkladne rozmixuj do hladkej konzistencie. Prípadne pridaj trochu vody.
-
Teraz je len na tebe, ako budeš nátierku podávať. My sme si k nej vybrali opečený toast.
Dobrú chuť!