Ďalším tipom, ako zaradiť zeleninu do jedálnička, je ju skombinovať do nátierky. Táto cviklová je len z pár ingrediencií a plná chutí.
Tak ju poď vyskúšať! :)
1 porcia obsahuje
- 181 kcal
- 14 g sacharidov
- 12 g tukov
- 5 g bielkovín
Na 5 porcií
Na nátierku:
- 200 g cvikly
- 1 balenie žervé
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica Vilgain medu medovicového
- 1 štipka soli
- 1 štipka tymiánu
Na servírovanie:
- 1 plátok kváskového chleba
- 30 g syra feta
- slnečnicové semienka
Postup
-
Neočistenú cviklu uvar vo vode do mäkka a následne ju olúp. Môžeš tiež kúpiť už predvarenú cviklu a ušetríš si čas s varením. -
Do veľkej misky daj uvarenú cviku, pridaj žervé alebo iný mäkký syr, lyžicu olivového oleja, medu, poriadnu štipku soli a štipku tymianu.
Ručným mixérom všetko rozmixuj do hladkej konzistencie.
-
Nátierku môžeš podávať na čerstvý chlieb alebo hrianku. Je výborná sama alebo s feta syrom. Posypať ju ešte môžeš slnečnicovými semienkami a čerstvými klíčkami.
-
Tak dobrú chuť!