Baba Ghanoush: arabská baklažánová nátierka

Viktorie
Viktorie Hrazdílková
45 min. 20 min príprava, 25 min pečenia
20 Páči sa mi Komentáre
1
Uložiť recept
Baba Ghanoush: arabská baklažánová nátierka

Baba Ghanoush? Nebudeme si pripravovať žiadnu Ježibabu, ale skvelý letný dip pochádzajúci z arabskej kuchyne, s ktorým určite zabodujete pri každej slovenskej grilovačke.

Tento dip sa skvele hodí k mäsu, ale môžete ho tiež použiť ako ľahkú zdravú zeleninovú večeru spoločne so zeleninovými hranolčekmi a s kúskom pečiva – či už arabským pita chlebom alebo ražným chlebom.

1 porcia obsahuje 1 porcia nátierky

  • 140 kcal
  • 12 g sacharidov
  • 8 g tukov
  • 5 g bielkovín

Na 2 porcie

Na nátierku:
Na ozdobu:
  • petržlenová vňať
  • 1 granátové jablko
Príloha:
  • kváskový chlieb
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Baklažány prepichneme vidličkou, zľahka potrieme olejom a grilujeme alebo pečieme v rúre rozohriatej na 250 °C domäkka cca 25 min. Šupka môže byť ľahko spálená.

    Baba Ghanoush: arabská baklažánová nátierka

  2. Potom necháme baklažány trochu vychladnúť. Vychladnuté baklažány rozpolíme a vydlabeme dužinu.

  3. Túto dužinu dáme do misky a ochutíme sezamovou pastou tahini, prelisovaným cesnakom, citrónovou šťavou, rímskou rascou, nasekanou listovou petržlenovou vňaťou a koriandrom. Dip na záver dochutíme soľou a korením.

    Baba Ghanoush: arabská baklažánová nátierka

  4. Baklažánový dip čiže Baba Ghanoush dozdobíme semienkami granátového jablka a vetvičkou koriandra.

  5. Podávame s kúskom pečiva.

    Baba Ghanoush: arabská baklažánová nátierka

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
20 Páči sa mi Uložiť recept