Vajíčková nátierka s červenou repou

Tereza Havlínová
Tereza Havlínová
15 min.
34 Páči sa mi Komentáre
2
Uložiť recept
Vajíčková nátierka s červenou repou

Nátierok nie je nikdy dosť. My pre vás máme jednu vajíčkovú, ktorá je navyše aj krásne farebná. Ohromíte ňou každú návštevu, ale bude sa hodiť aj na silvestrovské jednohubky.

1 porcia obsahuje

  • 130 kcal
  • 4 g sacharidov
  • 10 g tukov
  • 6 g bielkovín

Na 4 porcie

Na nátierku
  • 200 g lučiny
  • 100 g cvikly
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička dijonskej horčice
Na dochutenie
Na podávanie
  • Vilgain krekry cesnak/bazalka

Postup

  1. Vajcia uvarte natvrdo a nechajte vychladnúť. Olúpte, nakrájajte na kocky a dajte do väčšej misky

    K vajciam najemno nastrúhajte červenú repu. Odporúčame si uľahčiť prácu a použiť predvarenú vákuovo balenú repu.

    Vajíčková nátierka s červenou repou

  2. K zmesi pridajte lučinu (alebo iný krémový syr), lyžičku dijonskej horčice, soľ, korenie a trochu citrónovej šťavy. Dôkladne premiešajte a dochuťte.

  3. Podávajte s chlebom alebo chrumkavými krekrami. Pri podávaní môžete ozdobiť vareným vajcom nakrájaným na plátky, posypať žeruchou a doplniť zeleninou. Vajíčková nátierka s červenou repou

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
34 Páči sa mi Uložiť recept