Nátierok nie je nikdy dosť. My pre vás máme jednu vajíčkovú, ktorá je navyše aj krásne farebná. Ohromíte ňou každú návštevu, ale bude sa hodiť aj na silvestrovské jednohubky.
1 porcia obsahuje
- 130 kcal
- 4 g sacharidov
- 10 g tukov
- 6 g bielkovín
Na 4 porcie
- 200 g lučiny
- 100 g cvikly
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička dijonskej horčice
- Vilgain BIO krekry
Postup
-
Vajcia uvarte natvrdo a nechajte vychladnúť. Olúpte, nakrájajte na kocky a dajte do väčšej misky
K vajciam najemno nastrúhajte červenú repu. Odporúčame si uľahčiť prácu a použiť predvarenú vákuovo balenú repu.
-
K zmesi pridajte lučinu (alebo iný krémový syr), lyžičku dijonskej horčice, soľ, korenie a trochu citrónovej šťavy. Dôkladne premiešajte a dochuťte.
-
Podávajte s chlebom alebo chrumkavými krekrami. Pri podávaní môžete ozdobiť vareným vajcom nakrájaným na plátky, posypať žeruchou a doplniť zeleninou.