Hľadáš inšpiráciu na domácu nátierku, ktorá sa hodí aj ako pohostenie pre hostí?
Vyskúšaj tento ricottový „hummus“ nabitý chuťou byliniek, navrchu s praženými píniovými orieškami a chrumkavými krekrami.
1 porcia obsahuje
- 480 kcal
- 26 g sacharidov
- 30 g tukov
- 16 g bielkovín
Na 2 porcie
- 200 g ricotty
- 1 lyžica avokádového oleja
- 1/2 šťava z citróna
- 1 štipka soli
- 1 štipka čierneho korenia
- kôpor
- petržlen
- majorán
- čerstvá bazalka
Postup
-
Do mixéra hoď ricottu, šťavu z 1/2 citrónu, soľ, čierne korenie, lyžicu avokádového oleja (ak nemáš avokádový, daj olivový).Prihoď hromadu byliniek. Použili sme kôpor, bazalku, majoránku a petržlen. Všetko dohromady rozmixuj.
-
Pred servírovaním hoď na panvicu píniové oriešky a opraž ich.
-
Servíruj v miske alebo hlbokom tanieri. Hummus polej kvapkou oleja, posyp opraženými orieškami a podľa chuti ozdob bylinkami.
Vychutnávaj si s chrumkavými krekrami, ktorými hummus naberaj.