Skúste niekedy v obchode otočiť pár nádobiek s hotovými hummusmi a pre zaujímavosť hodiť očkom na etikety. Často objavíte zoznam dlhý ako týždeň, na ktorom figuruje zbytočne prehnané množstvo tukov aj kalórií.
Príprava domáceho hummusu pritom nezaberie ani päť minút čistého času. A toľko času máme všetci, nie?
Na oživenie môžete pridať napríklad cviklu, ktorá tejto pôvodne indickej pochúťke dodá ružový nádych a tiež navýši váš denný príjem zeleniny.
1 porcia obsahuje
- 482 kcal
- 18 g sacharidov
- 21 g tukov
- 53 g bielkovín
Na 1 porciu
- 200 g cícera z konzervy
- 150 g cvikly
- 1 šťava z citróna
- 2 čajové lyžičky tahini
- 2 čajové lyžičky sušeného cesnaku
- 2 čajové lyžičky sušenej cibule
- 2 čajové lyžičky soli
- 2 čajové lyžičky čierneho korenia
- 2 čajové lyžičky olivového oleja
Postup
-
Pokiaľ pri príprave receptu použijeme predvarený cícer a cviklu, postup je tak jednoduchý, že už snáď ani jednoduchší byť nemôže :).
Stačí všetky ingrediencie nahádzať do výkonného mixéra a rozmixovať do hladkej konzistencie.
Tadá! Môžete servírovať.