Indovia sú majstri chutí. O tom niet pochýb. Nič to však nemení na skutočnosti, že po návšteve obľúbenej indickej reštaurácie sme často schopní sa len hodiť na gauč na dobrých pár hodín. Funieť a ochkať.
To sa vám po našej odľahčenej verzii známeho maslového kuraťa nestane. Plnohodnotne si pochutíte, dobijete baterky a budete pripravení ďalej čeliť výzvam produktívneho dňa.
1 porcia obsahuje
- 547 kcal
- 77 g sacharidov
- 7 g tukov
- 44 g bielkovín
Na 4 porcie
- 450 g kuracích pŕs
- 100 g bieleho jogurtu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice garam masaly
- 2 zázvory
- 1/2 šťava z citróna
- ghee
- 2 cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 lyžice garam masaly
- 1 čajová lyžička mletého zázvoru
- 2 čajové lyžičky mletej papriky
- 1 čajová lyžička čili
- 400 g paradajok v konzerve
- 2 balenia syra cottage
- jazmínová ryža
- koriander
Postup
-
Mäso si pripravíme ideálne deň vopred, aby pekne odležalo a prepojili sa chute. Zmiešame všetky ingrediencie na marinádu, do ktorej potom naložíme mäso nakrájané na kúsky. Necháme odpočívať v chladničke. -
Nastala chvíľa prípravy omáčky? Tak najskôr hurá do chladničky pre mäso! Je potrebné vybrať ho s predstihom, aby malo v čase varenia izbovú teplotu.
-
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. V hrnci alebo hlbokej panvici rozohrejeme ghíčko. Keď je dostatočne rozpálené, na strednom plameni na ňom orestujeme pripravenú cibuľu a cesnak dozlatista.
-
Akonáhle je cibuľa s cesnakom dozlatista opečená a zmäknutá, zasypeme ich všetkým korením a za stáleho miešania restujeme ešte minútu. Potom pridáme paradajky a po pár minútach aj syr cottage.
-
Nádobu s omáčkou presunieme z platne na mriežku a omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka.
-
Vrátime späť na platňu. Akonáhle začne omáčka znova zľahka bublať, pridáme do nej marinované kura. Varíme pomaly na miernom plameni ešte asi 5‑10 minút, kým sa mäso neurobí.
-
Butter chicken podávame s jazmínovou ryžou, zasypané koriandrom a predstavujeme si, že hodujeme v pravej indickej reštaurácii.
Tak dobrú chuť!