Že ešte nemáte dosť talianskych jedál? My tiež nie! A čo tak striedanie baklažánu, paradajkovej omáčky a poriadnej dávky syra? Áno, prosím. Tento recept si zaručene obľúbite.
1 porcia obsahuje
- 610 kcal
- 26 g sacharidov
- 36 g tukov
- 42 g bielkovín
Na 2 porcie
- 2 baklažány
- 800 g paradajkového pyré
- 200 g parmezánu
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ
- čierne korenie
- čerstvá bazalka
Postup
-
Predhrejte si rúru na 200 °C a nakrájajte baklažán na plátky s hrúbkou asi 1 cm a osoľte ich. Nechajte ich ležať približne 30 minút, aby z nich vytiekla voda.
-
V hrnci opražte jemne nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku na olivovom oleji. Pridajte paradajkové pyré a nechajte povariť na strednom ohni asi 15 minút, kým nezhustne. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.
-
Na panvicu nalejte trochu olivového oleja a opražte baklažánové plátky, kým nebudú z oboch strán zlatisto hnedé.
-
Do zapekacej misy nalejte trochu paradajkového pyré a položte naň vrstvu baklažánových plátkov. Posypte parmezánom a opakujte, kým nebudete mať vrstvu z posledného baklažánu.
-
Pokladajte vrstvy tak, aby sa omáčka a syr dostali medzi každú vrstvu baklažánu.
-
Prikryte zapekaciu misku a vložte ju do rúry. Pečte asi 30 minút, kým sa syr nezapečie a nezíska zlatistú farbu.
-
Posypte čerstvými lístkami bazalky a podávajte. Dobrú chuť!