Špaldové žemličky hot cross buns s goji

Kristína Močková
Kristína Močková
60 min.
21 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Špaldové žemličky hot cross buns s goji

Nadýchané sladké žemličky s krásnou škoricovou vôňou vás jednoducho dostanú. Úplne ideálne sú na raňajky alebo na desiatu. Výborne chutia s maslom a džemom, ale fantázii pri servírovaní sa medze nekladú.

1 porcia obsahuje 1 žemlička

  • 193 kcal
  • 23,3 g sacharidov
  • 7,6 g tukov
  • 7,4 g bielkovín

Na 10 porcií

Na kvások:
Zostávajúce ingrediencie na cesto:
Na „X“:
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Špaldové žemličky hot cross buns s goji Pripravíme si kvások. Ohrejeme mlieko, rozmiešame v ňom lyžicu cukru a prisypeme pol balíčka sušeného droždia. Necháme vzísť kvások.

    Vo väčšej miske si zmiešame sypké ingrediencie. Uprostred urobíme jamku, pridáme vajíčko, ktoré musí mať izbovú teplotu, a vzídený kvások. Nakoniec pridáme zmäknuté maslo a goji (ktoré sme dopredu zaliali na pár minút vriacou vodou, tú sme potom zliali) a vypracujeme pružné cesto. Špaldové žemličky hot cross buns s goji

  2. Cesto necháme kysnúť na teplom mieste 1 hodinu. Rozdelíme ho na 10 rovnakých bochníkov, ktoré poukladáme s rozostupmi na plech vyložený papierom na pečenie. Bochníčky jemne potrieme olejom, aby cesto nevyschlo. Necháme kysnúť ďalšiu hodinu. Špaldové žemličky hot cross buns s goji

  3. Vykysnuté bochníčky potrieme vajíčkom, počkáme 10 minút, aby jemne zaschlo, a zopakujeme to. Nakoniec si zmiešame ingrediencie na vrchné X‑ko, zmesou naplníme vrecúško s odstrihnutým špicom a na každý bochník nakreslíme dve čiary, ktoré nám vytvoria krížik. Špaldové žemličky hot cross buns s goji

  4. Vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C. Teplotu ihneď znížime na 180 °Ca pečieme 15‑20 minút, kým povrch žemličiek nezhnedne. Špaldové žemličky hot cross buns s goji

  5. Najlepšie chutia s maslom a džemom, ale môžete na ne dať čokoľvek. Druhý deň odporúčame žemličky opiecť v sendvičovači. Špaldové žemličky hot cross buns s goji

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
21 Páči sa mi Uložiť recept