Šaláty nie sú len letnou záležitosťou, v teplej verzii si ich jednoducho pripravíš aj z posledných sezónnych surovín. Napríklad táto verzia s pečenou tekvicou, šošovicou a kuraťom sadne ako rýchla večera či obed so sebou. A ten final touch v podobe sladkého jablka a brusníc? Kým túto parádu neskúsiš, nezistíš, ako chutí nebo! 👌🏻
1 porcia obsahuje
- 453 kcal
- 28 g sacharidov
- 22 g tukov
- 38 g bielkovín
Na 4 porcie
- 4 hrnčeky mixu šalátov
- 250 g maslovej tekvice
- 1/2 hrnčeka kuskusu
- jablko
- 60 g brusníc
- 40 g pražených tekvicových semienok
- 400 g kuracích pŕs vo vlastnej šťave
- 1/2 hrnčeka Vilgain R2E hnedej šošovice
- 50 g syra feta
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica jablčného octu
- 1 čajová lyžička dijonskej horčice
- 1 čajová lyžička javorového sirupu
- soľ
- čierne korenie
Postup
-
Rúru si predhrej na 200 °C daj do nej na kocky nakrájanú maslovú tekvicu pokvapkanú olivovým olejom dochutenú soľou a čiernym korením. Peč asi 25 minút do zmäknutia. -
Medzitým si podľa návodu na obale uvar kuskus a v menšej miske zmiešaj všetky ingrediencie na dresing. Na panvici ľahko prehrej R2E kuracie mäso.
-
Keď je tekvica upečená, stačí všetky suroviny zmiešať v miske, pridať dresing, navrch rozdrobiť fetu, pridať nakrájané jablko, brusnice a tekvicové semienka a podávať.
-
Tak dobrú chuť!