Ak miluješ ovsené kaše, ale máš chuť aj na niečo slané, nemusíš sa jej preto vzdávať. Pripravili sme pre teba jednoduchý recept na ovsenú kašu naslano, ktorá môže poslúžiť aj ako menší obed, keď nestíhaš. Navyše ťa zasýti aj na niekoľko hodín.
Tak ako, vyskúšaš? Daj nám vedieť, ako chutila na našom Instagrame @vilgainrecepty.
1 porcia obsahuje
- 507 kcal
- 45 g sacharidov
- 24 g tukov
- 24 g bielkovín
Na 1 porciu
- 1 čajová lyžička ghee
- 30 g ražných vločiek
- 20 g ovsených vločiek
- 1 hrnček vody
- 1 štipka soli
- 1 štipka granulovaného cesnaku
- 30 g 30 % Eidamu
- 1 hrnček baby špenátu
- 1 vajce
- 1 kvapka avokádového oleja
- 1/2 Vilgain celozrnnej tortilly
Postup
-
Na troche ghee jemne opeč ražné a ovsené vločky. -
Keď sa vločky rozvoňajú, podlej ich vodou a plameň stiahni na polovicu.
-
Zatiaľ čo vločky budú prebublávať, na panvici si urob jedno volské oko.
-
Keď budú vločky mäkké, primiešaj nastrúhaný syr, baby špenát a okoreň.
-
Kašu podávaj s vajcom a pokvapkaj trochou oleja. Skvele sa k tomu hodí aj opečená celozrnná tortilla nakrájaná na trojhrany alebo obľúbené ražné pečivo.