Toto je rýchly obed alebo večera, ktorá ťa zasýti, dodá energiu a zapadne aj do tvojho plánu, pokiaľ sa snažíš jesť lepšie. Kombinácia kvalitného chudého mäsa, komplexných sacharidov z ryžových rezancov a porcie zeleniny z tejto misky robí perfektne vyvážené jedlo s viac ako 40 g bielkovín. Šťavnaté, chuťovo výrazné a ideálne aj do krabičky na ďalší deň. Jedlo, pri ktorom nemusíš vyberať medzi chuťou a nutričnou hodnotou. 🤝🏻
1 porcia obsahuje
- 635 kcal
- 94,8 g sacharidov
- 8,1 g tukov
- 40,6 g bielkovín
Na 3 porcie
- 400 g morčacích pŕs
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 75 ml amino omáčky
- 2 lyžice sezamového oleja
- 2 čajové lyžičky ryžového octu
- 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
- 4 čajové lyžičky trstinového cukru
- 2 čajové lyžičky sušeného cesnaku
- 2 čajové lyžičky sušenej cibule
- 2 čajové lyžičky Vilgain sušeného zázvoru
- štipka bieleho korenia
- 300 ml vody
- 2 lyžice avokádového oleja
- 240 g ryžových rezancov
- 1 brokolica
Postup
-
Morčacie prsia nakrájaj na kocky a obaľ v kukuričnom škrobe. -
Na omáčku zmiešaj amino omáčku, sezamový olej, ryžový ocot, kukuričný škrob, trstinový cukor a korenie.
-
Morčacie mäso opraž na avokádovom oleji.
-
Keď je mäso takmer hotové, prilej omáčku a nechaj všetko povariť ďalších 10 minút na nízkom plameni.
-
Ryžové rezance uvar podľa návodu na obale.
-
Brokolicu nakrájaj na ružičky a var v osolenej vode približne 10 minút.
-
Rezance po uvarení prepláchni studenou vodou a naservíruj do misky. Na rezance prelej mäso s omáčkou, pridaj brokolicu a všetko zasyp sezamom.
-
A môžeš podávať. Tak dobrú chuť!