Morčací guláš

Šárka Červinková
Šárka Červinková
40 min.
50 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Morčací guláš

Klasika českej kuchyne, ktorá sa dá urobiť rýchlo a zdravo. Milujete guláš? Potom ho skúste s morčacím mäsom. Nielenže s ním strávite minimum času v kuchyni, ale tiež si na ňom skvele pochutíte. Navyše je to plnohodnotné a zdravé jedlo. Prílohu si môže vybrať každý podľa seba. Skúste ho napríklad s cestovinami, ryžou alebo s kúskom pečiva.

1 porcia obsahuje 1 tanier guláša

  • 229 kcal
  • 5,6 g sacharidov
  • 8,5 g tukov
  • 32 g bielkovín

Na 4 porcie

Postup

  1. Morčací guláš Cibuľu nakrájame nahrubo a orestujeme dohneda na olivovom oleji a masle ghí.

  2. Mäso nakrájame na kocky a pridáme k cibuli. Okoreníme, osolíme a zaprášime špaldovou múkou. Pridáme nakrájané paradajky, šampiňóny a restujeme cca 5 minút.

  3. Do zmesi potom primiešame paradajkové pyré.

  4. Všetko zalejeme horúcou vodou. Vmiešame lyžicu kuracieho bujónu a necháme variť 30 minút za občasného miešania.

  5. Hotový guláš dochutíme prepasírovaným cesnakom a podľa chuti dosolíme. Podávame s pečivom alebo inou obľúbenou prílohou.

  6. Dobrú chuť! Morčací gulášMorčací guláš

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
50 Páči sa mi Uložiť recept