Klasika českej kuchyne, ktorá sa dá urobiť rýchlo a zdravo. Milujete guláš? Potom ho skúste s morčacím mäsom. Nielenže s ním strávite minimum času v kuchyni, ale tiež si na ňom skvele pochutíte. Navyše je to plnohodnotné a zdravé jedlo. Prílohu si môže vybrať každý podľa seba. Skúste ho napríklad s cestovinami, ryžou alebo s kúskom pečiva.
1 porcia obsahuje
- 229 kcal
- 5,6 g sacharidov
- 8,5 g tukov
- 32 g bielkovín
Na 4 porcie
- 500 g morčacích pŕs
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica ghee
- 1 cibuľa
- 2 paradajky
- 2 šampiňóny
- 1 lyžica kuracieho bujónu
- 1 lyžica špaldovej múky
- 70 g paradajkového pyré
- 1,5 l vody
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- štipka čili
- 1 čajová lyžička majoránu
- 1/2 čajové lyžičky sušeného cesnaku
- 1/2 čajové lyžičky sušenej cibule
- čierne korenie
- himalájska soľ
Postup
-
Cibuľu nakrájame nahrubo a orestujeme dohneda na olivovom oleji a masle ghí. -
Mäso nakrájame na kocky a pridáme k cibuli. Okoreníme, osolíme a zaprášime špaldovou múkou. Pridáme nakrájané paradajky, šampiňóny a restujeme cca 5 minút.
-
Do zmesi potom primiešame paradajkové pyré.
-
Všetko zalejeme horúcou vodou. Vmiešame lyžicu kuracieho bujónu a necháme variť 30 minút za občasného miešania.
-
Hotový guláš dochutíme prepasírovaným cesnakom a podľa chuti dosolíme. Podávame s pečivom alebo inou obľúbenou prílohou.
-
Dobrú chuť!