Skvelý tip do zoznamu sviežich a ľahkých receptov je tento cestovinový šalát s poriadnou dávkou bielkovín, ktorý skvele zasýti, ale zároveň sa po ňom človek nebude cítiť ťažko. Morčacie mäso pokojne vymeňte za kuracie a užite si ho vo všetkej paráde.
1 porcia obsahuje
- 613 kcal
- 61,2 g sacharidov
- 23,7 g tukov
- 33 g bielkovín
Na 4 porcie
- 250 g Vilgain cestovín Fusilli
- 60 g Vilgain pesta genovese
- 250 g Vilgain R2E morčacieho mäsa
- 100 g syra feta
- 100 g kukurice
- 250 g cherry paradajok
- 100 g cíceru
- hrnček valeriánky
- 4 lyžice olivového oleja
- čierne korenie
- soľ
- čili
- bazalka
- lucerna
Postup
-
Zeleninu umyjeme, paradajky nakrájame. Cestoviny uvaríme podľa návodu. -
Uvarené cestoviny dáme do misy a pridáme všetky zvyšné ingrediencie: pesto, morčacie mäso, syr feta, kukuricu, cherry paradajky, cícer, valeriánku, olivový olej a korenie podľa chuti. Všetko premiešame.
-
Nakoniec môžeme posypať lucernou. Dobrú chuť!