Krémové tekvicové cestoviny so syrom feta a šťavnatým morčacím mäsom sú jesenné must‑have plné chutí a živín. Jemná sladkosť tekvice sa skvele dopĺňa so slanosťou syra, ktorá im dodá ten správny šmrnc, a mäso zase potrebné bielkoviny. 💪🏻 Táto pecka je rýchly a jednoduchý recept, ktorý je ideálny na teplú večeru alebo obed, keď si chceš dopriať sýte a pritom zdravé jedlo. Navyše je to easy jedlo do krabičky, ktoré môžeš zobrať do školy alebo do práce. 🤩
1 porcia obsahuje
- 833 kcal
- 71 g sacharidov
- 34 g tukov
- 67 g bielkovín
Na 4 porcie
- 1 maslová tekvica
- 250 g syra feta
- soľ
- čierne korenie
- tymian
- 1 štipka čili
- 2 lyžice olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 800 g Vilgain R2E morčacieho mäsa
- 40 g Vilgain pesta rosso
- 2 hrnčeky baby špenátu
- 300 g cícerových cestovín
Postup
-
Predhrej si rúru na 200 °C. -
Vezmi pekáč a pridaj doň očistenú a na kocky nakrájanú tekvicu. DO stredu vlož blok syra feta, pokvapkaj olivovým olejom a pridaj lyžicu pesta. Posyp čerstvými bylinkami a korením podľa chuti.
-
Pekáč vlož do rúry a peč 40‑50 minút, kým tekvica nezmäkne a nepôjde ľahko prepichnúť vidličkou.
-
Medzitým daj variť osolenú vodu vo veľkom hrnci. Pridaj cestoviny a uvar ich podľa návodu na obale. Než vodu zleješ, odmeraj si 1 hrnček vody z cestovín a odlož si ho na neskôr (tento krok je kľúčový pre dokonalú konzistenciu omáčky).
-
Pečenú zmes z tekvice a syra s trochou vody z cestovín roztlač a rozmiešaj vidličkou, prípadne si pomôž tyčovým mixérom a všetko rozmixuj na hladkú omáčku.
-
Potom zmiešaj s cestovinami, špenátom a ľahko orestovaným R2E morčacím mäsom.
-
Podávaj sa vetvičkou tymianu. Dobrú chuť!