Fitness morčacia sekaná

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
70 min.
59 Páči sa mi Komentáre
1
Uložiť recept
Fitness morčacia sekaná

Tradičná sekaná, rovnako ako zvyšok poctivej českej kuchyne, môže byť poriadna kalorická bomba. Keď ju ale upečiete podľa receptu aktinovskej fit babičky, pochutnáte si na nej aj počas diéty alebo v rámci zdravého životného štýlu.

1 plátok obsahuje:

  • 150 kcal
  • 9 g sacharidov
  • 6 g tukov
  • 15 g bielkovín

Na 9 porcií

Postup

  1. Fitness morčacia sekaná

    Rúru predhrejeme na 180 °C.

  2. Tri vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a dáme nabok.

  3. Vo väčšej mise zmiešame mäso, ovsené vločky, horčicu a jedno surové vajce. Dochutíme sušeným cesnakom, cibuľou, soľou a korením. Všetko dohromady poriadne premiesime a vytvoríme zmes na sekanú.

    Fitness morčacia sekaná

  4. Na dno pekáča alebo chlebovej formy dáme polovicu mäsovej zmesi. Uprostred vytvoríme jamku a do nej položíme uvarené vajcia.

    Fitness morčacia sekaná

  5. Navrch a po bokoch rozprestrieme druhú polovicu mäsovej zmesi, aby boli vajcia uprostred. Mokrými dlaňami sekanú uhladíme do pekného tvaru.

    Fitness morčacia sekaná

  6. Pečieme v predhriatej rúre približne 50 minút dozlatista.

  7. Podávame so zemiakmi, zemiakovou kašou, chlebom alebo čímkoľvek, čo hrdlo ráči.

    PS: Nezabudnite na kyslé uhorky a označenie #aktinrecepty.

    Fitness morčacia sekaná

    Fitness morčacia sekaná

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
59 Páči sa mi Uložiť recept