Tradičná sekaná, rovnako ako zvyšok poctivej českej kuchyne, môže byť poriadna kalorická bomba. Keď ju ale upečiete podľa receptu aktinovskej fit babičky, pochutnáte si na nej aj počas diéty alebo v rámci zdravého životného štýlu.
1 plátok obsahuje:
- 150 kcal
- 9 g sacharidov
- 6 g tukov
- 15 g bielkovín
Na 9 porcií
- 500 g mletého morčacieho mäsa
- 80 g ovsených vločiek
- 1 lyžica plnotučnej horčice
- 1,5 lyžica sušeného cesnaku
- 1,5 lyžica sušenej cibule
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajové lyžičky čierneho korenia
- 4 vajcia
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C.
-
Tri vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a dáme nabok.
-
Vo väčšej mise zmiešame mäso, ovsené vločky, horčicu a jedno surové vajce. Dochutíme sušeným cesnakom, cibuľou, soľou a korením. Všetko dohromady poriadne premiesime a vytvoríme zmes na sekanú.
-
Na dno pekáča alebo chlebovej formy dáme polovicu mäsovej zmesi. Uprostred vytvoríme jamku a do nej položíme uvarené vajcia.
-
Navrch a po bokoch rozprestrieme druhú polovicu mäsovej zmesi, aby boli vajcia uprostred. Mokrými dlaňami sekanú uhladíme do pekného tvaru.
-
Pečieme v predhriatej rúre približne 50 minút dozlatista.
-
Podávame so zemiakmi, zemiakovou kašou, chlebom alebo čímkoľvek, čo hrdlo ráči.
PS: Nezabudnite na kyslé uhorky a označenie #aktinrecepty.