Máš chuť na lahodný obed plný bielkovín, ktorý je hotový za 20 minút? Tekvicové gnocchi s morčacím mäsom sú to pravé orechové! Kombinácia jemne sladkastých gnocchi a šťavnatého morčacieho mäsa ti dodá energiu na celé popoludnie. Stačí pár jednoduchých krokov a môžeš si pochutnať na jedle, ktoré je nielen rýchle, ale aj výživné. Tak poďme na to! 🍽️
1 porcia obsahuje
- 473 kcal
- 61 g sacharidov
- 11 g tukov
- 32 g bielkovín
Na 3 porcie
- 500 g gnocchi
- 200 g 12 % smotany
- 50 g parmezánu
- 500 ml kuracieho vývaru
- 300 g tekvicového pyré
- 300 g Vilgain R2E morčacieho mäsa
- 1 štipka granulovaného cesnaku
- 1 štipka čierneho korenia
- 20 g sušených paradajok
- 1 hrnček baby špenátu
- 1 štipka tymiánu
Postup
-
Do vyššej panvice daj gnocchi, smotanu na varenie a kurací vývar. Na strednom plameni priveď do varu a všetko dobre premiešaj. Prikry pokrievkou a nechaj variť asi 5 minút. -
Do rovnakej panvice s haluškami pridaj tekvicové pyré, morčacie mäso, nakrájané sušené paradajky a sušený cesnak. Premiešaj.
-
Pár minút pred koncom varenia prihoď špenát. Prehrej asi 2 minúty, kým špenát nezmäkne. Dochuť soľou, čiernym korením, bylinkami a môžeš podávať.
Tak dobrú chuť!