Tieto morčacie guľôčky si iste určite získajú čestné miesto v tvojom jedálničku. Sú jemné, sýte a natlačené chuťami tak, že sa budeš zalizovať až za ušami. No vyskúšaj to na vlastnú chuť a daj nám vedieť!
1 guľôčka obsahuje:
- 57 kcal
- 1 g sacharidov
- 3 g tukov
- 7 g bielkovín
Na 15 porcií
- 400 g Vilgain R2E morčacieho mäsa
- 100 g mozzarelly
- 1 vajce
- 2 lyžice ovsených vločiek
- 1 lyžica sušeného cesnaku
- 1 lyžica sušenej cibule
- 1 čajová lyžička čili
- 1/2 čajové lyžičky soli
- 1 lyžica ghee
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
- 1 čajová lyžička sušenej cibule
- 1/2 čajové lyžičky čili
- 1/2 šťava z citróna
Postup
-
Rúru si predhrejeme na 200 °C.
-
Vo väčšej mise zmiešame všetky ingrediencie potrebné na guľôčky.
Zo vzniknutej hmoty v dlaniach vyvaľkáme pravidelné guľôčky, ktoré ihneď presunieme na plech vyložený papierom na pečenie alebo vymastený tukom.
-
Guľôčky dáme piecť do predhriatej rúry najskôr na 15‑20 minút. Potom ich vyberieme a lyžicou odoberieme prebytočný tuk (ak je to nutné).
-
Guľôčky zalejeme omáčkou, ktorú pripravíme zmiešaním rozpusteného ghíčka a zvyšných ingrediencií.
-
Dáme späť do rúry a pečieme ďalších 5 – 10 minút, kým guľôčky nezískajú zlatistú krustu.
-
Hotové guľôčky podávame napríklad s ryžou alebo inou obľúbenou prílohou.
Dobrú chuť!