Inšpirácie na zdravé obedy či večere nie je nikdy dosť. No nemáme pravdu?
Dovoľte, aby vás inšpirovala sezóna a #aktinrecepty. Tentokrát sme zablúdili do záhona s cuketami a pripravili z nich ľahké, farebné a výživné lodičky. Ideálne tiež ako jedlo do krabičky!
1 porcia obsahuje
- 432 kcal
- 46 g sacharidov
- 12 g tukov
- 35 g bielkovín
Na 1 porciu
- 1 cuketa
- 1/2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 120 g cherry paradajok
- 50 g quinoy
- 100 g morčacieho trhaného mäsa
- 1/2 citrónovej šťavy
- 20 g mozzarelly
- soľ
- čierne korenie
- bylinky
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C.
-
Uvaríme si quinou.
-
Cuketu pozdĺžne rozrežeme a lyžičkou z nej opatrne vydlabeme dužinu, ktorú následne nakrájame na malé kocky a odložíme ju bokom.
Paradajky nakrájame na polovice.
-
Cesnak a cibuľu nakrájame nadrobno a vyprážame na troche olivového oleja. Akonáhle začnú ľahko zlatnúť, prihodíme do panvice dužinu z cukety a paradajky. Restujeme ďalej asi 3‑5 minút, aby zelenina zmäkla a opiekla sa.
-
Nakoniec do panvice prihodíme uvarenú quinou a Vilgain morčacie mäso. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou, čiernym korením a bylinkami.
-
Pripravenou zmesou plníme vydlabané cukety, posypeme natrhanou mozzarellou a pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie v predhriatej rúre po dobu 15‑20 minút.
-
Cuketové lodičky by na konci pečenia mali byť pekne mäkké a mozzarella opečená pekne dozlatista.
-
Dobrú chuť!