Fantázia v kuchyni pokrivkáva a vy už neviete, čo ukuchtiť? Skúste náš tip na zdravý, výživný, skvelo vyzerajúci a navyše za chvíľočku pripravený obed.
Mäso sme vybrali starostlivo z kvalitných českých chovov a pripravili za vás. Stačí ho len dochutiť a doplniť prílohu. Čo tak siahnuť napríklad po sladkých zemiakoch, ktoré vynikajú skvelými výživovými hodnotami aj neprehliadnuteľnou farbou?
1 porcia obsahuje
- 428 kcal
- 52 g sacharidov
- 12 g tukov
- 28 g bielkovín
Na 2 porcie
- 2 bataty
- 200 g morčacieho trhaného mäsa
- 2 lyžice amino omáčky
- 25 g chrumkavého arašidového masla
- 8 g zázvoru
- 1 lyžica sušenej cibule
- 1 lyžica sušeného cesnaku
- 1 čajová lyžička čili
- voda
- bylinky
- sezam
Postup
-
Najprv si pripravíme sladké zemiaky – umyjeme ich a zvrchu pozdĺžne narežeme nožom. Pečieme na 180 stupňoch asi 40 – 50 minút, záleží na veľkosti sladkých zemiakov.
-
Kým sa sladké zemiaky pečú, vrhneme sa na prípravu mäsovej zmesi.
Zázvor ošúpeme a nastrúhame najemno. Následne zmiešame všetky ingrediencie potrebné na marinádu a zriedime vodou do požadovanej konzistencie.
Trhané morčacie mäso naložíme do marinády, než sa sladké zemiaky upečú a trochu vychladnú.
-
Upečené sladké zemiaky zľahka roztvoríme do tvaru lodičiek a pomocou lyžice vydlabeme miesto na náplň.
Pripravené batátové lodičky plníme mäsovou zmesou, posypeme bylinkami, sezamom a podávame.
Dobrú chuť!
-
Nezabudnite sa s nami o výsledok podeliť na Instagrame pod hashtag #aktinrecepty.