Preneste sa na chvíľu do detstva a predstavte si klasické punčové rezy nasiaknuté sirupovou vodou a poliate cukrovou polevou… Tak presne také vám dnes neponúkneme. Ale môžeme si spolu upiecť ich pretvorenú verziu, z ktorej sme ubrali cukor a namiesto sirupovej vody sme použili maliny. Farbivá v našich punčových rezoch tiež nehľadajte. Zato ganache z bielej čokolády navrchu vás určite poteší.
1 porcia obsahuje
- 263 kcal
- 26,3 g sacharidov
- 11,9 g tukov
- 10,1 g bielkovín
Na 12 porcií
- 7 vajec
- 120 g práškového sladidla
- 190 g hladkej múky
- 5 g kypriaceho prášku
- 50 g mandlí
- 30 g vanilkového proteínu
- 3/4 balenie malinovej Biolády
- 180 g mrazených malín
- 2 lyžice rumu
- 180 g vody
- 100 ml 30 % smotany na šľahanie
- 150 g Vilgain bielej čokolády
Postup
-
Bielky oddelíme od žĺtkov. Bielky vo veľkej miske vyšľaháme spolu so sladidlom a štipkou soli na tuhý sneh. Bude to trvať asi 6 minút. -
K snehu primiešame žĺtky a zľahka premiešame stierkou. Do misky preosejeme múku s práškom do pečiva, pridáme proteín a mandľovú múku. Opäť zľahka premiešame, aby sa všetko spojilo, ale aby nám nespadol sneh. Cesto vylejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme na 160 °C asi 30‑40 minút, kým po prepichnutí nevylezie z cesta čistá špajdľa.
-
Medzitým si pripravíme malinovú šťavu. Rozmrazené maliny zalejeme vodou, pridáme 2‑3 lyžice rumu a rozmixujeme. Zmes môžeme prepasírovať, aby sme v punčových rezoch nemali zrniečka.
-
Pokiaľ nám cesto nenaskočilo rovnomerne, zrežeme vrch tak, aby bol čo najviac rovný. Následne korpus prekrojíme na 3 rovnaké pláty. Spodný a vrchný plát potrieme štedrou vrstvou džemu. Na spodný (zrezaný) plát položíme prostredný plát, ktorý budeme polievať malinovou šťavou. Musí byť úplne nasiaknutý. Nakoniec naň položíme vrchný plát. Prikryjeme tanierom, jemne zaťažíme a necháme odpočívať v chladničke niekoľko hodín.
-
Nakoniec si pripravíme ganache z bielej čokolády. Ohrejeme 100 ml 30 % smotany, pridáme 150 g nadrobno nasekanej čokolády, necháme chvíľu odstáť a rozmiešame na hladký krém, ktorý pôjde na vrch rezu. Môžeme ozdobiť malinami a necháme aspoň na hodinu stuhnúť v chladničke.
-
Nezabudnite sa s nami podeliť o svoje výtvory. Radi si ich prezrieme pod hashtagom #aktinrecepty.