Klasické piškótové buchty s ovocím zaliatym želatínou sú vždy stávka na istotu, čo tak ich však tentoraz premeniť do viacerých fit verzií a pridať poriadne veľa bielkovín? Skvele tomu pomôže tvarohový krém, proteín na pečenie do cesta a naša novinka Clear Whey Isolate proteín do želatíny! Navyše variantov, ktoré si môžeš pripraviť, je nespočetné množstvo podľa toho, aké ovocie máš práve doma. My sme tentoraz zozbierali to, čo dala záhrada, a pripravili tak zmes černíc, malín, čerešní a jahôd. Za nás 10/10! 🍓👌🏻
1 porcia obsahuje
- 309 kcal
- 37 g sacharidov
- 8 g tukov
- 23 g bielkovín
Na 8 porcií
- 175 g hladkej múky
- 1/2 hrnčeka trstinového cukru
- 1 štipka vanilkového struku
- 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 50 g proteínu na pečenie
- 1 vajce
- 200 ml mlieka
- 50 ml avokádového oleja
- 500 g odtučneného tvarohu
- 200 g odtučneného gréckeho jogurtu
- vanilkové stéviové kvapky
- 200 g ovocia
- 24 g tortového želé
- 500 ml vody
- 25 g Clear Whey Isolate proteínu
Postup
-
Začneme prípravou piškótového základu :V miske zmiešaj hladkú múku, cukor, proteín na pečenie, kypriaci prášok, trochu vanilky, pridaj vajíčko, mlieko a avokádový či iný rastlinný olej. Všetko poriadne premiešaj do hladkého cesta.
-
Cesto potom nalej do pekáča s papierom na pečenie (ten náš mal rozmery 6 × 31 × 21 cm) a peč na 170 °C asi 25 minút. Každá rúra pečie inak, preto cesto počas pečenia stráž a skús test špajdľou.
-
Po upečení nechaj vychladnúť a pusť sa do krému:
Zmiešaj dva tvarohy s gréckym jogurtom a pridaj vanilkové stéviové kvapky, ktoré krém pekne dosladia. Množstvo necháme na tvojich preferenciách, použili sme asi 8 kvapiek.
-
Na krém poukladaj tebou zvolené ovocie do radov vedľa seba. Neboj sa experimentovať, na tento dezert sa hodí skutočne všetko. Stavili sme na lesné ovocie a chrumkavé broskyne.
-
Poslednou na rade je želatína, ktorú sme obohatili o bielkoviny! Uvarili sme si tortové želé podľa návodu na obale – 24 g želé zmiešaj vo vlažnej vode, priveď do varu a keď sa zmes začne variť, prisyp k nej jednu odmerku Clear Whey Isolate proteínu.
-
Vybrali sme si jahodovú a broskyňovú príchuť (rozdelili sme ju do polovice želatíny). Dobre rozšľahaj metličkou, aby sa ti v zmesi nevytvorili hrudky a odstav z platne.
-
Želatínu nechaj chvíľku vychladnúť a keď začne tuhnúť, pomaly ju po lyžičkách lej na ovocie.
-
Potom už len nechaj cez noc v chladničke, aby sa všetky chute uležali a piškótu zvláčnila a na druhý deň podávaj.
Tak dobrú chuť!