Tiež ti občas pri vianočnom zhone začína všetko sladké liezť hore krkom? Čo tak vyskúšať niečo slané s dokonalým vianočným twistom? 🎄
Skús túto jednoduchú sladko‑slanú pizzu s pečenými jablkami, chrumkavou slaninou a aromatickým rozmarínom. Aby to nebola len suchá placka, pridali sme mozzarellu, takže má pizza aj bielkoviny navyše a hodí sa nielen pred Vianocami, ale ver, že bude super tiež na silvestrovskú a novoročnú párty! ✨
1 porcia obsahuje
- 1 096 kcal
- 75,5 g sacharidov
- 66,8 g tukov
- 37,7 g bielkovín
Na 1 porciu
- 1 Vilgain základ na pizzu
- 3 lyžice olivového oleja
- 3 plátky slaniny
- 100 g mozzarelly
- 1/2 jablka
- 10 g parmezánu
- 1 čajová lyžička Vilgain rozmarínu
- vločková soľ
- čierne korenie
- med
Postup
-
Rúru si predhrej na 200 °C. -
Priprav si slaninu. Plátky nakrájaj na menšie kúsky a opraž na panvici dozlata. Slaninu osuš od oleja a prelož z panvice na tanierik.
-
Jablká nakrájaj na tenké plátky.
-
Základ na pizzu pomaž olivovým olejom.
-
Pizzu posyp nastrúhaným parmezánom a natrhanou mozzarellou.
-
Na pizzu poukladaj plátky jabĺk a slaninu.
-
Nakoniec posyp rozmarínom, osoľ a okoreň čiernym korením podľa chuti.
-
Peč vo vyhriatej rúre asi 10 minút, kým sa kraje jabĺk nezačnú karamelizovať.
👉🏻 friendly reminder: každá rúra pečie trochu inak, a preto pizzu priebežne kontroluj, aby sa ti nespálila.
-
Pred podávaním všetko pokvapkaj trochou medu, ktorý pizzu dokonale zakončí.
-
A je to! Tak enjoy!