Každoročná sezóna večierkov, osláv a hodovania sa neúprosne blíži. Recept na super jednoduché a zdravé pizza slimáky sa ešte bude hodiť! Z rukáva ho vytiahnete o päť dvanásť a než by niekto stihol povedať „slimák“, je party občerstvenie na stole.
Pizzové slimáky ale prídu vhod tiež ako zdravá a výživná večera na akýkoľvek všedný deň.
1 porcia obsahuje
- 173 kcal
- 21 g sacharidov
- 5 g tukov
- 11 g bielkovín
Na 8 porcií
- 2 Vilgain základy na pizzu
- 100 g Vilgain paradajkovej omáčky arrabbiata
- 120 g mozzarelly
- 120 g sušenej šunky
- 100 g sterilizovanej kukurice
- 30 g baby špenátu
- 2 lyžice oregana
Postup
-
Rúru predhrejeme na 200 °C.
-
Na základ na pizzu rovnomerne natrieme paradajkový pretlak
-
Cesto rovnomerne potrieme paradajkovým pretlakom, posypeme oregánom, poukladáme natrhanú mozzarellou, plátky sušenej šunky, kukuricou a špenátom.
-
Cesto opatrne zrolujeme a nakrájame na jednotlivé slimáky. Jedno cesto by malo vyjsť na štyri slimáky.
-
Slimákov presunieme do pekáča alebo liatinovej panvice, ktorej dno predtým vymažeme olivovým olejom.
-
Pečieme v predhriatej rúre asi 10 minút, kým slimáky nezískajú peknú zlatistú farbu.