Roztlačené zemiaky dostali trochu iný „rozmer“. Stačí pridať pár surovín a výborný obed alebo večera je hotová. Kreativite sa medze nekladú, pokojne na ne môže dať aj niečo iné podľa chuti.
1 porcia obsahuje
- 460 kcal
- 60 g sacharidov
- 15,9 g tukov
- 17 g bielkovín
Na 4 porcie
- 16 zemiakov
- 16 čajových lyžičiek kečupu
- pizza korenie
- 120 g mozzarelly
- avokádový olej
- 50 g klobásy
Postup
-
Menšie zemiaky v šupke umyjeme a uvaríme do mäkka. Na plechu s papierom na pečenie ich z vrchu narežeme na kríž. -
Zemiaky roztlačíme pomocou kúsku papiera na pečenie a pohára tak, že papier položíme na zemiak a pohárom roztlačíme.
-
Na každý zemiak natrieme lyžičku kečupu, posypeme pizza korením a nastrúhanou mozzarellou (môžeme eidamom, ten sa lepšie naťahuje).
-
Na syr dáme malé kúsky klobásky. Pečieme na 200 °C 35‑40 minút, záleží na tom, aké ich chceme mať opečené.
-
Dobrú chuť!