Pizzové slimáky z kysnutého cesta

60 min.
76 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Pizzové slimáky z kysnutého cesta

Miluješ pizzové slimáky? Tak tieto ťa tentoraz prekvapia svojou nadýchanosťou, a to aj napriek tomu, že nie sú z lístkového cesta. Navyše sú vďaka kysnutému cestu oveľa zdravšie. Tak poďme na ne!

1 porcia obsahuje 1 slimák

  • 179 kcal
  • 19 g sacharidov
  • 6 g tukov
  • 11 g bielkovín

Na 19 porcií

Na cesto:
Náplň:
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Pizzové slimáky z kysnutého cesta Najskôr si priprav kvások z teplého mlieka, trstinového cukru a sušeného droždia.

  2. Do misy preosej múku a pridaj lyžičku soli, olivový olej, vajcia a nechaj vzísť kvások. Cesto dôkladne premies alebo si pomôž robotom, kým nebude celistvé. Posyp štipkou múky, prikry a daj kysnúť na 2 hodiny na teplé miesto.

    Tip: Cestu pomôžeš, keď ho dáš 2‑krát na minútu do vyhriatej rúry. Uisti sa ale, že máš vhodnú misu. Pizzové slimáky z kysnutého cesta

  3. Keď už bude cesto dvojnásobné, vyvaľkaj z neho tenký obdĺžnik.

    Cesto potri paradajkovým sugom alebo pestom, posyp pizza korením, osoľ a ďalej pridaj, čo tvoje chute žiadajú. My sme si ako náplň zvolili šunku a syr. Pizzové slimáky z kysnutého cesta

  4. Cesto zaroluj a pomocou nite rozdeľ na 17‑19 rovnako veľkých kusov. Tie potom vyskladaj na plech vyloženým papierom na pečenie a peč v rúre na 180 °C cca 30 minút.

  5. Vychutnávaj ešte teplé. Dobrú chuť! Pizzové slimáky z kysnutého cesta

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
76 Páči sa mi Uložiť recept

Použité produkty v recepte

  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    _______