Miluješ pizzové slimáky? Tak tieto ťa tentoraz prekvapia svojou nadýchanosťou, a to aj napriek tomu, že nie sú z lístkového cesta. Navyše sú vďaka kysnutému cestu oveľa zdravšie. Tak poďme na ne!
1 porcia obsahuje
- 179 kcal
- 19 g sacharidov
- 6 g tukov
- 11 g bielkovín
Na 19 porcií
- 300 g hladkej múky
- 150 g špaldovej múky
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička soli
- 25 g olivového oleja
- 200 g mlieka
- 1 balenie sušeného droždia
- 20 g trstinového cukru
- 1 Vilgain Vegan Sugo Basilico
- 1 štipka pizza korenia
- 400 g 30 % Eidamu
- 100 g šunky
- 1 štipka soli
Postup
-
Najskôr si priprav kvások z teplého mlieka, trstinového cukru a sušeného droždia.
-
Do misy preosej múku a pridaj lyžičku soli, olivový olej, vajcia a nechaj vzísť kvások. Cesto dôkladne premies alebo si pomôž robotom, kým nebude celistvé. Posyp štipkou múky, prikry a daj kysnúť na 2 hodiny na teplé miesto.
Tip: Cestu pomôžeš, keď ho dáš 2‑krát na minútu do vyhriatej rúry. Uisti sa ale, že máš vhodnú misu.
-
Keď už bude cesto dvojnásobné, vyvaľkaj z neho tenký obdĺžnik.
Cesto potri paradajkovým sugom alebo pestom, posyp pizza korením, osoľ a ďalej pridaj, čo tvoje chute žiadajú. My sme si ako náplň zvolili šunku a syr.
-
Cesto zaroluj a pomocou nite rozdeľ na 17‑19 rovnako veľkých kusov. Tie potom vyskladaj na plech vyloženým papierom na pečenie a peč v rúre na 180 °C cca 30 minút.
-
Vychutnávaj ešte teplé. Dobrú chuť!