Zjesť celú pizzu len tak na posedenie? To sa môže zdať ako luxus, ktorý nie je dobré dopriať si každý deň, čo?
Tak teraz sa podržte! Dnes vám totiž predstavíme sériu „Diétna pizza za pár kalórií“, v rámci ktorej vám ukážeme 3 verzie nízkokalorickej pizze. Tak čo, ktorú skúsite dnes?
1 porcia obsahuje
- 344 kcal
- 36 g sacharidov
- 7 g tukov
- 41 g bielkovín
Na 1 porciu
- 120 g tuniaka vo vlastnej šťave
- 65 g bielka
- čierne korenie
- oregano
- 55 g paradajkového pretlaku
- 20 g 30 % Eidamu
- 100 g paradajok
- 50 g šampiňónov
- 50 g sterilizovanej kukurice
- bazalka
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C. -
Tuniaka scedíme a vytlačíme z neho prebytočnú šťavu.
-
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, a potom ich opatrne primiešame k tuniakovi. Zmes dochutíme korením.
-
Hotové cesto pomocou lyžice prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a vytvarujeme placku vysokú približne 0,5 cm.
-
Placku pečieme približne 10 minút.
-
Potom navrch naukladáme zvyšné ingrediencie podľa chuti a pečieme ďalších 10 minút.