Pripraviť si doma pizzu s autentickou chuťou Talianska nikdy nebolo jednoduchšie. Preto sa oplatí mať doma v špajze slušnú zásobu nášho základu na pizzu a oblohu meniť podľa nálady a aktuálneho stavu chladničky. Tentoraz sme zvolili výbornú kombináciu tuniaka a čiernych olív. Po čom siahneš ty?
1 porcia obsahuje
- 615 kcal
- 72 g sacharidov
- 19 g tukov
- 36 g bielkovín
Na 1 porciu
- 1 Vilgain základ na pizzu
- 60 g paradajkovej passaty
- 60 g tuniaka vo vlastnej šťave
- 40 g mozzarelly light
- 10 g olív
- 50 g paradajok
Postup
-
Rúru predhrejte na 220 °C. -
Základ na pizzu potrite paradajkovou passatou, na to pridajte na plátky nakrájané paradajky, kúsky tuniaka, olivy a mozzarellu. Pridať môžete aj sušenú bazalku alebo oregano. -
Pizzu pečte 7‑8 minút, kým sa syr neroztečie a okraje nie sú zlatisté. Podávajte s čerstvou bazalkou a nezabudnite sa nám pochváliť na Instagrame s hashtagom #aktinrecepty.