Kto by pohrdol dobre upečenou pizzou? Veď tej nie je nikdy dosť!
Aj my v Aktine si to myslíme, a preto sme sa dnes rozhodli vám pripraviť recept na pizzu 3‑krát inak. Na svoje si prídu vegetariáni, milovníci dobrej šunky i trochy exotiky. A to všetko len za 15 minút!
Tak poďme na to. :)
1 porcia obsahuje
- 756 kcal
- 72 g sacharidov
- 31 g tukov
- 43 g bielkovín
Na 1 porciu
- 1 Vilgain cesto na pizzu
- 60 g kyslej smotany
- 20 g cheddaru
- 100 g mozzarelly
- 20 g gorgonzoly
- 20 g parmezánu
- čerstvá bazalka
- petržlenová vňať
- 1 Vilgain cesto na pizzu
- 60 g Vilgain paradajkovej omáčky arrabbiata
- 100 g mozzarelly
- 100 g šunky
- 40 g prosciutta
- oregano
- čerstvá bazalka
- 1 Vilgain cesto na pizzu
- 60 g kečupu s nižším obsahom cukru
- 120 g šunky
- 100 g mozzarelly
- 60 g ananásu
Postup
-
Quattro Formaggi:
870 kcal | 71 g sacharidov | 48 g bielkovín | 41 g tukov Na základ na pizzu naneste kyslú smotanu a rozotrite po celom povrchu. Pridajte čedar, mozzarellu, gorgonzolu, parmezán alebo akýkoľvek iný obľúbený syr. Dajte piecť na 180 °C a po 5 minútach vyberte z rúry von. Nakoniec posypte bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.
-
Prosciutto:
835 kcal | 85 g S | 52 g B | 30 g T Pizza base potrite kečupom, posypte oreganom, pridajte šunku, mozarellu a dajte piecť. Opäť 180 °C cca 5 minút. Na upečenú pizzu pridajte plátky prosciutta a lístky bazalky.
-
Pizza Hawaii:
814 kcal | 79 g S | 51 g B | 30 g T Na cesto natrite kečup, posypte oreganom. Pridajte plátky šunky, mozzarellu a surovinu, ktorá robí hawaii pizzou hawaii – ananás. Dajte zapiecť na 180 °C a po 5 minútach v rúre môžete začnite pochutnávať.
-
Tak aká pizza je vaša obľúbená?
Dobrú chuť!