Hrnčekový cuketový perník zo špaldovej múky

Tereza Havlínová
Tereza Havlínová
60 min.
46 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Hrnčekový cuketový perník zo špaldovej múky

Cuketa je skvelou sezónnou zeleninou. Schováte ju nielen do slaných, ale aj sladkých receptov. Perník je obľúbenou klasikou. Vďaka cukete bude tento tradičný český múčnik krásne vláčny. Skvelý je i samostatne, ale my sme ho posunuli na vyššiu úroveň pridaním ľahkého tvarohového krému.

1 porcia obsahuje 1 kus perníka

  • 266 kcal
  • 28 g sacharidov
  • 14 g tukov
  • 7 g bielkovín

Na 16 porcií

Na korpus:
Na krém:
Navyše:
  • mražené lesní ovoce
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Hrnčekový cuketový perník zo špaldovej múky

  2. Cuketu postrúhame na jemno a pomocou čistej utierky z nej vyžmýkame vodu. Tým zaistíme, že sa nám perník nezrazí a zostane nadýchaný. Hrnčekový cuketový perník zo špaldovej múky

  3. Do jednej misy dáme všetky mokré suroviny, do druhej misy všetky suché.

  4. Potom zmiešame všetko dohromady. Hrnčekový cuketový perník zo špaldovej múky

  5. Vylejeme na plech, ktorý sme vopred ľahko vymazali olejom a vysypali hrubou múkou. Hrnčekový cuketový perník zo špaldovej múky

  6. Pečieme približne 45 minút.

  7. Zatiaľ čo sa nám perník pečie, nachystáme si krém. Ten pripravíme jednoducho vyšľahaním tvarohu, Lučiny a lyžice cukru. Hrnčekový cuketový perník zo špaldovej múky

  8. Po upečení perník necháme vychladnúť a potrieme ho krémom. Ešte predtým, než si na ňom pochutnáme pri popoludňajšej káve, ho necháme poriadne vychladnúť.

    TIP: Perník skvele chutí s kyslejším lesným ovocím. To si totiž dobre rozumie s jemnou chuťou krému. Hrnčekový cuketový perník zo špaldovej múky

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
46 Páči sa mi Uložiť recept