Vianočné medovníčky zo špaldovej múky – hneď mäkké

Aneta Pacalová
Aneta Pacalová
120 min.
43 Páči sa mi Komentáre
2
Uložiť recept
Vianočné medovníčky zo špaldovej múky – hneď mäkké

Medovníčky na Vianoce jednoducho musia byť. Súhlasíš? My tu pre teba máme jedny špaldové!

4 medovníčky 4 perníčky

  • 147 kcal
  • 22,8 g sacharidov
  • 6 g tukov
  • 3,4 g bielkovín

Na 1 porciu

Na cesto:

Postup

  1. Všetky ingrediencie zmiešame dohromady a dôkladne vypracujeme cesto. Tretie vajíčko do cesta nedávaj. To si necháme nakoniec na potieranie hotových medovníčkov.

    Vianočné medovníčky zo špaldovej múky – hneď mäkké

  2. Pozn. Treba myslieť na to, že každá špaldová múka funguje trochu inak. Ak je cesto veľmi suché, pridáme viac masla. Ak je naopak veľmi riedke, prisypeme viac múky.

    Vianočné medovníčky zo špaldovej múky – hneď mäkké

  3. Cesto zabalíme od fólie a dáme odpočívať do chladničky, najlepšie na noc.

  4. Rúru si rozohrejeme na 180 °C, cesto si rozvaľkáme na silnejší plát a začneme vykrajovať ľubovoľné tvary.

    Vianočné medovníčky zo špaldovej múky – hneď mäkké

  5. Medovníčky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme cca 5-8 minút na 180 °C. Dávaj pozor, nech ich neprepečieš, boli by potom tvrdé. Ideálny čas je vtedy, keď začnú zľahka chytať zlatú farbu.

    Vianočné medovníčky zo špaldovej múky – hneď mäkké

  6. Po vytiahnutí z rúry ich ihneď potierame rozšľahaným vajíčkom. Budú mať potom krásne lesklú a zlatistú farbu.

    Vianočné medovníčky zo špaldovej múky – hneď mäkké

  7. No a po vychladnutí prichádza tá najväčšia zábava – zdobenie. Medovníčky môžeš ozdobiť cukrovou polevou, čokoládou alebo si ich vychutnávaj len tak. Aj tak sú takto najlepšie a navyše sú potom aj viac fit. To už ale necháme na tebe.

    Určite sa nám potom nezabudni pochváliť svojím výtvorom. Stačí, keď nás na Instagrame označíš pod @aktinrecepty.

    Tak medovníčkom a Vianociam zdar!

    Vianočné medovníčky zo špaldovej múky – hneď mäkké

  8. Dobrú chuť!

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
43 Páči sa mi Uložiť recept