Jeseň. To je opadané lístie, kratšie dni a tiež tekvica v každom jedle.
A vlastne prečo nie?! Tekvica je všestrannou ingredienciou, ktorú môžeme piecť, variť aj smažiť. Na slano aj na sladko. Tak šup s ňou do voňavých a vláčnych škoricových roliek!
1 slimák obsahuje
- 313 kcal
- 35 g sacharidov
- 13 g tukov
- 14 g bielkovín
Na 8 porcií
- 100 ml mlieka
- 50 g ghee
- 21 g droždia
- 340 g celozrnnej špaldovej múky
- 50 g Sladiča
- 1/2 čajové lyžičky soli
- 1 čajová lyžička škorice
- 1 čajová lyžička muškátového orieška
- 1 čajová lyžička zázvoru
- 120 g tekvicového pyré
- 100 g arašidového masla
- 1 lyžica škorice
- 20 g kokosového cukru
- 1 balenie vanilkového proteínového pudingu
Postup
-
Tekvicu vopred upečieme alebo uvaríme do mäkka, vydlabeme a dužinu rozmixujeme na jemné pyré. -
V menšom hrnci zľahka zahrejeme mlieko a roztopíme v ňom ghí. Pozor! Zmes sa nesmie začať variť, inak cesto nevykysne.
-
Zmes prelejeme do veľkej misy, rozdrobíme v nej droždie a necháme ho aktivovať asi na 10 minút.
-
V inej mise medzi tým zmiešame múku, sladidlo, soľ a korenie.
Túto sypkú zmes potom postupne primiešavame ku kvásku a potom pridáme aj tekvicové pyré.
Cesto spracujeme do bochníka, misu prikryjeme fóliou a necháme kysnúť asi hodinu.
Objem cesta by sa mal približne zdvojnásobiť.
-
Zatiaľ čo cesto kysne, pripravíme si náplň zmiešaním všetkých potrebných ingrediencií.
-
Nakysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej ploche do obdĺžnika. Povrch potrieme náplňou a od kraja cesto opatrne zrolujeme.
Potom ho nakrájame na jednotlivé rolky so šírkou 4‑6 cm.
-
Rolky naukladáme do pekáča vyloženého papierom na pečenie a povrch potrieme rozpusteným ghí.
Zakryjeme fóliou a necháme na teplom mieste ešte asi 15 minút kysnúť.
-
Vykysnuté rolky pečieme 30‑35 minút v rúre predhriatej na 175 °C.
-
Po vychladnutí rolky polejeme vanilkovým pudingom a na Instagrame zdieľame s hashtagom #aktinrecepty.