Škoricovo-tekvicové slimáky

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
115 min.
86 Páči sa mi Komentáre
7
Uložiť recept
Škoricovo-tekvicové slimáky
Škoricovo-tekvicové slimáky

Jeseň. To je opadané lístie, kratšie dni a tiež tekvica v každom jedle.

A vlastne prečo nie?! Tekvica je všestrannou ingredienciou, ktorú môžeme piecť, variť aj smažiť. Na slano aj na sladko. Tak šup s ňou do voňavých a vláčnych škoricových roliek!

1 slimák obsahuje 1 šnek

  • 313 kcal
  • 35 g sacharidov
  • 13 g tukov
  • 14 g bielkovín

Na 8 porcií

Na cesto:
  • 100 ml mlieka
  • 50 g ghee
  • 21 g droždia
  • 340 g celozrnnej špaldovej múky
  • 50 g Sladiča
  • 1/2 čajové lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 1 čajová lyžička muškátových orieškov
  • 1 čajová lyžička zázvoru
  • 120 g tekvicového pyré
Na náplň:
Na polevu:

Postup

  1. Škoricovo-tekvicové slimáky Tekvicu vopred upečieme alebo uvaríme do mäkka, vydlabeme a dužinu rozmixujeme na jemné pyré.

  2. V menšom hrnci zľahka zahrejeme mlieko a roztopíme v ňom ghí. Pozor! Zmes sa nesmie začať variť, inak cesto nevykysne.

  3. Zmes prelejeme do veľkej misy, rozdrobíme v nej droždie a necháme ho aktivovať asi na 10 minút.

  4. V inej mise medzi tým zmiešame múku, sladidlo, soľ a korenie.

    Túto sypkú zmes potom postupne primiešavame ku kvásku a potom pridáme aj tekvicové pyré.

    Cesto spracujeme do bochníka, misu prikryjeme fóliou a necháme kysnúť asi hodinu.

    Objem cesta by sa mal približne zdvojnásobiť.

  5. Zatiaľ čo cesto kysne, pripravíme si náplň zmiešaním všetkých potrebných ingrediencií.

  6. Nakysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej ploche do obdĺžnika. Povrch potrieme náplňou a od kraja cesto opatrne zrolujeme.

    Potom ho nakrájame na jednotlivé rolky so šírkou 4-6 cm.

  7. Rolky naukladáme do pekáča vyloženého papierom na pečenie a povrch potrieme rozpusteným ghí.

    Zakryjeme fóliou a necháme na teplom mieste ešte asi 15 minút kysnúť.

  8. Vykysnuté rolky pečieme 30-35 minút v rúre predhriatej na 175 °C.

  9. Po vychladnutí rolky polejeme vanilkovým pudingom a na Instagrame zdieľame s hashtagom #aktinrecepty.

    Škoricovo-tekvicové slimáky

    Škoricovo-tekvicové slimáky

    Škoricovo-tekvicové slimáky

    Škoricovo-tekvicové slimákyŠkoricovo-tekvicové slimáky

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
86 Páči sa mi Uložiť recept