Ďalší recept zo série „nechce sa mi strácať čas v kuchyni“. V hlavnej úlohe sa dnes predstaví naša kešu múka, vďaka ktorej majú donuty príjemne sladkú orieškovú chuť. Mrkva im potom dodá vláčnosť. Vyskúšajte sami a uvidíte, že donuty nemusia byť len mastné a nezdravé. Aj odľahčená verzia môže chutiť skvele.
1 porcia obsahuje
- 98 kcal
- 11,9 g sacharidov
- 4,2 g tukov
- 3,2 g bielkovín
Na 10 porcií
- 1 vajce
- 15 ml oleja
- 20 g práškového sladidla
- 15 g proteínu s príchuťou slaný karamel
- 40 g kešu orechov
- 40 g špaldovej múky
- 30 ml mlieka
- 1 čajová lyžička škorice
- 1 štipka muškátového orieška
- 1/2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 1/2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
- 30 g mrkvy
- 80 g práškového cukru
- škorica
- mlieko
Postup
-
Vajíčko si vyšľaháme spolu s olejom a sladidlom do peny. -
Vo väčšej miske si zmiešame ostatné suché ingrediencie: proteín, kešu múku, špaldovú múku, muškátový oriešok a prášok do pečiva spoločne so sódou.
-
Mokré ingrediencie prelejeme do suchých, pridáme mrkvu a podľa konzistencie cesta prípadne prilejeme mlieko (približne 30 ml). Všetko spolu premiešame a plníme do formy na donuty, ktorú sme si predtým jemne potreli olejom.
-
Pečieme 10 minút na 160 °C. Donuty necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme polevu. K práškovému cukru pridáme malé množstvo škorice (podľa chuti). Musí nám vzniknúť hustá kašička, aby z donutov nestekala. Polevou ozdobíme donuty a posypeme kešu orieškami.