Kešu donuty so škoricovou polevou

Kristína Močková
Kristína Močková
30 min.
37 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Kešu donuty so škoricovou polevou

Ďalší recept zo série „nechce sa mi strácať čas v kuchyni“. V hlavnej úlohe sa dnes predstaví naša kešu múka, vďaka ktorej majú donuty príjemne sladkú orieškovú chuť. Mrkva im potom dodá vláčnosť. Vyskúšajte sami a uvidíte, že donuty nemusia byť len mastné a nezdravé. Aj odľahčená verzia môže chutiť skvele.

1 porcia obsahuje 1 donut

  • 98 kcal
  • 11,9 g sacharidov
  • 4,2 g tukov
  • 3,2 g bielkovín

Na 10 porcií

Na cesto:
Na polevu:

Postup

  1. Kešu donuty so škoricovou polevou Vajíčko si vyšľaháme spolu s olejom a sladidlom do peny. Kešu donuty so škoricovou polevou

  2. Vo väčšej miske si zmiešame ostatné suché ingrediencie: proteín, kešu múku, špaldovú múku, muškátový oriešok a prášok do pečiva spoločne so sódou. Kešu donuty so škoricovou polevou

  3. Mokré ingrediencie prelejeme do suchých, pridáme mrkvu a podľa konzistencie cesta prípadne prilejeme mlieko (približne 30 ml). Všetko spolu premiešame a plníme do formy na donuty, ktorú sme si predtým jemne potreli olejom.

  4. Pečieme 10 minút na 160 °C. Donuty necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme polevu. K práškovému cukru pridáme malé množstvo škorice (podľa chuti). Musí nám vzniknúť hustá kašička, aby z donutov nestekala. Polevou ozdobíme donuty a posypeme kešu orieškami. Kešu donuty so škoricovou polevou

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
37 Páči sa mi Uložiť recept